24 / 04 / 2024

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.



Lübnan'ın Trablus şehrindeki Hamidiye Saat Kulesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilecek.


TİKA açıklamasında, Lübnan'da "ecdat yadigarı" eserlerin restorasyonuna yönelik projelere devam edildiği belirtilerek, "Lübnan'da birçok projeye imza atan TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.


Hamidiye Saat Kulesi'nin Sultan 2. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'a hediye edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şehrin sembolü haline gelen saat kulesinin geçen zaman içinde yıprandığı ve Lübnan iç savaşında da isabet eden kurşunlar nedeniyle duvarlarının, kapılarının ve pencerelerinin büyük hasar gördüğü kaydedildi.


Açıklamada, saat kulesinin bakım ve restorasyona ihtiyaç duyduğuna değinilerek, bu çerçevede TİKA tarafından yapılan değerlendirme neticesinde söz konusu eserin restorasyonunun yapılmasına karar verildiği bildirildi.


Hürses


Geri Dön