28 / 03 / 2024

TİKA, Kosova'daki Yaşar Paşa Camisi'nin restorasyonunu tamamladı!

TİKA, Kosova'daki Yaşar Paşa Camisi'nin restorasyonunu tamamladı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Kosova Türkleri Bayramı resepsiyonu ve Prizen Başkonsolosluğu'nun bayrak çekme törenine katılmak üzere bugün Kosova'ya gidecek.



Kurtulmuş, iki günlük Kosova ziyareti kapsamında ilk olarak başkent Priştine'de Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ile görüşecek.


Meclis Başkanı Kadri Veseli ile de bir araya gelecek Kurtulmuş, Başbakan İsa Mustafa ile ikili görüşme gerçekleştirecek.


Gazi Mestan ve Sultan Murat Türbeleri ve TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Yaşar Paşa Cami'ni ziyaret edecek Kurtulmuş, aynı gün Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının "2016 Kosova Yılı" tanıtım etkinliğine katılacak.


 - Prizren Başkonsolosluğu'nun bayrak çekme töreni


Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ziyaretinin ikinci gününde ise Lipyan şehrinin Yanova kasabasında TİKA tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Yanova Murat Bey Camii'nin resmi açılışını gerçekleştirecek.


Prizren'de, "Türk Dünyası Kültür ve Sanat; Kosova Türk Topluluğunun Yeri ve Önemi" konulu konferansın kapanış oturumuna katılacak Kurtulmuş, Prizren Başkonsolosluğu'nun bayrak çekme törenine iştirak edecek.


"23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" resepsiyonuna da katılacak Kurtulmuş, Prizren'de çeşitli ziyaretlerde de bulunacak. 


AA


Geri Dön