20 / 04 / 2024

TİKA, Tubas'a hastane yapacak!

TİKA, Tubas'a hastane yapacak!

Türk İşbirliği ve  Kalkınma Ajansı (TİKA), Batı Şeria’nın Tubas kentine ilk hastanesini hediye ediyor



Son 5 yıldır Filistin topraklarında eğitim kurumlarından sağlığa birçok projeye imza adan Tika, bugüne kadar hiç hastanesi olmamış Tubas kentine ilk hastanesini yapmak üzere gerekli çalışmaları tamamladı. Nablus ile Cenin arasındaki Tubas’ta, 30 yataklı hastanenin ihale işlemleri tamamlandı. Hastanenin temelinin ise yakında atılması planlanıyor.

Tubas’taki hastanenin kent ile civar ilçelerinde 170 bin kişiye hizmet vermesi öngörülüyor.

İhale bedeli 4,2 milyon dolar olarak belirlenen hastanenin yaklaşık 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlanması ve iç donanımının finansmanının da tümüyle TİKA tarafından karşılanması öngörülüyor. Böylece toplam 7 milyon dolarlık bir maliyete ulaşması beklenen Tubas hastanesi, anahtar teslimi olarak Filistin Sağlık Bakanlığına teslim edilecek.

 -DOKTORLARA TÜRKİYE’DE EĞİTİM-
TİKA’nın Tubas’taki hastane projesi, hastanenin yapılıp teslim edilmesiyle sınırlı olmayacak. Hastanede görev alacak doktorların mesleki eğitimlerinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye’ye gönderilmesi de öngörülüyor.

TİKA, Ramallah’ta da tamamen kız öğrencilere yönelik bir ortaokulun ihalesini dün tamamladı. 16 sınıflık okulun da iç donanımıyla birlikte 1,5 milyon dolara mal olması bekleniyor. TİKA ayrıca Batı Şeria’daki Filistin kentlerinden Nablus ve El Halil’de de iki yeni okul için proje çalışmaları yürütüyor.
AA


Geri Dön