24 / 04 / 2024

TİKA'nın Gürcistan'da yenilediği okullar açıldı

TİKA'nın Gürcistan'da yenilediği okullar açıldı

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın Marneuli bölgesindeki iki köyde yenilediği ek binalar yaptırdığı okullar hizmete açıldı



Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA), Gürcistan'da Azerilerin yoğun olarak yaşadığı Marneuli bölgesindeki iki köyde yenilediği ve ek binalar yaptırdığı okullar hizmete açıldı.

Sabirkendi ve Hacılar köylerindeki okulların dün yapılan açılış törenlerine, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan, TİKA Tiflis Program Koordinatörü Selim Kuş, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin annesi Türkolog Profesör Dr. Giuli Alasania, Eğitim Bakanı Yardımcısı İrina Kartadze, Bölge Valisi Davit Kirkitadze, Marneuli Bölgesi Belediye Meclis Başkanı Ayvaz İsmailov, Azeri Parlamenter Azer Süleymanov ve yetkililer katıldı.

Büyükelçi Burhan, geçen haftalarda yapılan kütüphane açılışını hatırlatarak, TİKA'nın destek verdiği eğitim alanındaki yeni bir projenin daha hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduklarını, önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu söyledi. Burhan, bu okullarda eğitim gören çocukların, dostluk köprülerini sağlamlaştıracağını belirtti.

Prof. Dr. Alasania da, Gürcistan'ın eğitime büyük öncelik ve önem verdiğini, hükümetin bu konuda çalışmalar yürüttüğünü, ancak gelen yardımların da kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

TİKA Koordinatörü Selim Kuş, 1994'den beri ülkede çalışan TİKA'nın, bugüne dek çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini, sağlık, tarım, temiz su gibi pekçok alanda ve eğitim konusundaki eksikleri gidermek için çalışmalarının süreceğini kaydetti.

TİKA'nın Tiflis'te yaptırdığı Kadın Kanser Tarama Merkezi ile Gori'de savaş mağdurları için inşa edilen 100 konutun açılış törenleri de yakın tarihlerde yapılacak.

25 öğretmenin görev yaptığı Hacılar Köyündeki kamu okulunda 108 öğrenci, 70 öğretmenin eğitim verdiği Sabirkendi köyündeki kamu okulunda ise 400 öğrenci eğitim görüyor.

Açılış törenleri sırasında, okul öğrencileri Azeri-Türk dostluğunu vurgulayan şarkılar seslendirdi.
AA


Geri Dön