28 / 03 / 2024

Tim Cook: İstanbul'da açacağımız Apple Store eşsiz bir mağaza olacak!

Tim Cook: İstanbul'da açacağımız Apple Store eşsiz bir mağaza olacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple CEO'su Tim Cook ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Tim Cook, görüşmede Nisan ayında İstanbul'da, dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir Apple satış mağazası açacaklarını belirtti...




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ar-Ge konusunda Türkiye'de hükümetin önemli teşvikler uyguladığını belirterek, Apple'ın Türkiye'ye bu konuda daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti.


Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, Apple CEO'su Tim Cook ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. 


Apple Store İstanbul, Zorlu Center AVM'de Nisan'da açılacak! Detaylar için tıklayın!


Kabulde, Apple'ın Kaliforniya'daki merkezine iki yıl önce gerçekleştirdiği ziyarette Türkçe klavye konusunu gündeme getirdiğini anımsatan Gül,  Apple'ın bu talebe karşılık vererek sorunu çözmesinden dolayı teşekkür etti. Gül, Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, Apple'ın Türkiye'deki varlığının güçlü olması gerektiğini, yakında İstanbul'da açılacak olan Apple satış mağazasının bunu pekiştireceğini ifade etti. 


Ar-Ge alanında Türkiye'ye daha fazla önem verilmeli 


Gül, Ar-Ge konusunda Türkiye'de hükümetin önemli teşvikler uyguladığına değinerek, Apple'ın Türkiye'ye bu konuda daha fazla önem vermesi gerektiğini kaydetti. Apple'ın Türkiye'ye Ar-Ge yatırımı yapacak olmasının Apple'ı Türkiye'de ve bölgede daha güçlü konuma getireceğini söyleyen Gül, "Kendinizi bizim yerimize koyup düşünürseniz, hiçbir ülke sadece alıcı konumunda olmak istemez. Şirketiniz böylece Türkiye'de sadece ürün satan değil, aynı zamanda Türkiye'ye değer katan bir şirket algısı kazanır" diye konuştu. 


Türkiye'de her geçen gün teknopark sayısının ve Ar-Ge yatırımlarının arttığını ifade eden Gül, Apple'ın bunları yakından incelemesi gerektiğini, bu alanda yapılacak çalışmaların hem Türkiye hem de Apple için iyi bir kazanım olacağını belirtti. 


"Türkiye'nin hinterlandı çok geniş, iş birliğimizi daha da geliştirme irademiz var"  


Gül, Apple'ın Türkiye'deki eğitim faaliyetlerine katkı sağlamasını önemsediğini dile getirerek, "Türkiye'nin hinterlandı çok geniş, iş birliğimizi daha da geliştirme irademiz var" değerlendirmesini yaptı. 


Söz konusu ziyaretin, Türkiye'yi yakından görmek açısından önemli olduğunu, bunun ilişkileri karşılıklı olarak güçlendireceğini vurgulayan Gül, "Apple ürünleri Türkiye'de çok satılıyor. Milli gelir yükseldikçe bu satış rakamları daha da artacaktır. Apple'ın Türkiye'de olması, Türkiye için önemlidir" dedi. 


Siri'nin Türkçeleştirilmesi  


Gül, Apple'ın Türkçe klavye konusunda gösterdiği hassasiyeti, önemli uygulamalarından biri olan 'siri' için de göstermesini beklediğini ve diğer Apple uygulamalarında da Türkçe içeriklerin artırılmasının önemine dikkat çekerek, "Siri uygulamasının Türkçeleştirilmesinden memnuniyet duyarız" dedi. 


"İstanbul'da açacağımız Apple Store eşsiz bir mağaza olacak" 


Apple CEO'su Tim Cook ise Gül'ün kendisini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nisan ayında İstanbul'da, dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir Apple satış mağazası açacaklarını ve buradaki konseptin bir ilk olacağını söyledi. Cook, Türkiye'yi çok önemsediklerini ve Fatih Projesi başta olmak üzere birçok konuyla yakından ilgilendiklerini kaydetti. 


Apple'ın DNA'sı eğitim 


Cook, Apple'ın DNA'sında eğitimin olduğunu ve yazılıma çok önem verdiklerini ifade ederek, Türkiye'de 70 bin kayıtlı iOS uygulama geliştiricisi ve 9 bin uygulama olduğu bilgisini aktardı. İnsanları eğiterek bunun daha da geliştirilebileceğine işaret eden Cook, "Mağazalarımızda bile eğitime çok önem veriyoruz; biz sadece ürün satmıyor, aynı zamanda onları sevdiriyoruz" dedi. 


Apple'ın aksesuarlarının Türkiye'de üretilmesi hususunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Cook, Türkiye'deki Ar-Ge yatırımlarıyla daha yakından ilgileneceklerini söyledi. 


Cook, Türkiye'de 4 üniversite ile işbirliği yaptıklarını, eğitimin "eşitleyici bir faktör" olduğunu ve kendisinin de zengin bir aileden gelmemesine rağmen bu noktaya eğitimle ulaştığının altını çizerek, "Biz, dijital içeriğin herkese açık hale gelmesini isteyen bir şirketiz" ifadesini kullandı.  


Cumhurbaşkanı Gül'ün, siri uygulamasının Türkçeleştirilmesi konusundaki talebine değinen Cook, "Bu hususta Türk kullanıcılarımızdan çok sayıda tweet alıyoruz; bu konu üzerinde çalışacağız" değerlendirmesini yaptı. 



AA



Geri Dön