27 / 04 / 2024

TİMFED'in 5. olağan genel kurulu toplantısı düzenlendi!

TİMFED'in 5. olağan genel kurulu toplantısı düzenlendi!

Müteahhitler tarafından yapılan işlerin, kamu ihalelerinde iş bitirme belgesi yerine geçmemesi konusunda yaşanan sorun TİM-FED'in (Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu) 5. olağan genel kurulunda çözüme kavuşturuldu...



Müteahhitler tarafından yapılan bazı işlerin, kamu ihalelerinde iş bitirme yerine geçmemesindeki sorun çözüldü Müteahhitler tarafından yapılan işlerin, kamu ihalelerinde iş bitirme belgesi yerine geçmemesi konusunda yaşanan sorun TİM-FED'in 5. olağan genel kurulunda çözüme kavuşturuldu. 



TİM— FED 5. olağan kurulu Çevre ve Şehircilik Bakara İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleşti, inşaat sektörünün en önemli sıkıntılarından birisi olan Müteahhitler tarafından yapılan işlerin, Kamu ihalelerinde iş bitirme yerine geçmemesindeki sorun çözüldü. 



Konuyla ilgili bir açıkalama ayapan MUTBIR Başkanı Mustafa Küçüker şu bilgileri verdi: "Kat ve/veya arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin deneyim tutarının tespitinde, yapı ruhsatında belirtilen inşaatın yüz ölçümü ile düzenlediği yıla ait Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mimarlık ve Mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetleri hakkında tebliğde inşaatın sınıfına ve grubuna göre belirtilen yapı birim maliyetinin çarpılması suretiyle hesaplama bedelinin %60'ı esas alınır" şeklinde düzenlenerek resmi gazete de yayınlanmıştır." 



Alanya Postası Gazetesi 





Geri Dön