20 / 04 / 2024

Timsah Arena ne zaman bitiyor ?

Timsah Arena ne zaman bitiyor ?

185 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Timsah Arena'nın yaz aylarında tamamlanması için hızla çalışmalar sürüyor. Havaların ısınmasıyla çatı kaplama, çalışmalarının hızlandığı Timsah Arena'da heyecan dorukta.



Drenaj çalışmalarının devam ettiği Timsah Arena'da en kötü hava şartlarında bile sahada müsabakaların oynanabilmesi için açılan kanallarla su tahliyesinin yapılabildiği en iyi zemin oluşturuluyor. Kış aylarında kar ve yağmur sebebiyle çatıda biriken su toplanıp çimenleri sulamada kullanılacak ayrıca 45 bin kişilik stadyum bittiğinde Bursa, Türkiye ve dünyada büyük ilgi çekecek. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan yaklaşık 45 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Stadyumda çalışmaların son aşamada olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bu dönemin en önemli eserlerinden olan yeni stadyum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük inşaat. Yaklaşık 1 85 bin metrekarelik inşaat alanıyla birlikte Bursa'mız yeni bir anıtsal yapı kazanıyor" dedi. Başkan Altepe, stadyumda yapılan çalışmaları anlatarak, "Bu dönemde bu eseri kente kazandırmak bizlere nasip oldu. Yaz aylarında stadyumun açılışının gerçekleşmesi ve yeni sezonun maçlarının yeni stadımızda oynanması için ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürdürülüyor" ifadesini kullandı. 



Bizim Gazete


Geri Dön