16 / 04 / 2024

Timsah Arena'nın yapım ihalesini Uzunlar İnşaat kazandı!

Timsah Arena'nın yapım ihalesini Uzunlar İnşaat kazandı!

Bursaspor'un yeni stadı "Timsah Arena"nın yapım ihalesini Uzunlar İnşaat kazandı. Timsah figüründen esinlenilerek tasarlanan yeni stadyum, 45 bin seyirci kapasitesine sahip olacak



Sor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Bursaspor'un Yeni Stadı Timsah Arena'nın önceki gün yapılan ihalesinde 33 milyon 553 bin TL ile en düşük teklifi Uzunlar İnşaat sundu. Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'nı Varyap ile birlikte inşa eden Uzunlar İnşaat, ihalenin onaylanmasının ardından Timsah Arena'nın inşaatına başlayacak. Stadyumun yapılacağı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne ait 64 bin metrekarelik arazinin kullanım hakkı 49 yıllığına Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bulunuyor.

SÜRE 450 GÜN
SABAH'ın sorularını yanıtlayan Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Numan Uzun, ihale sürecinin tamamlanmasıyla stadın inşaatına hemen başlayacaklarını belirterek, hedeflerinin iş bitirme süresi olan 450 günden daha önce stadı tamamen bitirip Bursaspor'un hizmetine sunmak olduğunu kaydetti. Uzun, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yaklaşık maliyeti 50 milyon 200 bin TL olan yeni stadın ihalesine 31 firmanın katıldığını belirterek, en düşük teklifi 33 milyon 553 bin TL ile kendilerinin verdiğini, ihalenin resmi sonucunun önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Bursaspor'un ligde yoluna başarıyla devam ettiğini hatırlatan Numan Uzun, "Bursaspor ve ateşli taraftarları tüm ülke tarafından yakından takip ediliyor. Seyrantepe' deki başarımızı Bursa Timsah Arena'da da tekrarlamak istiyoruz. Oradaki tecrübelerimizi buraya aktaracağımızdan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.
Sabah/BÜLENT AYTAC YOLDAŞ


Geri Dön