23 / 04 / 2024

Timur Bayındır: İstanbul'daki otelciler 2014 için umutlu değil!

Timur Bayındır: İstanbul'daki otelciler 2014 için umutlu değil!

İstanbul'daki otel işletmecileri 2014 için umutlu değiller. Taksim olayları ardından İstanbul'daki otellerin tam olarak toparlanamadığını söyleyen TUROB Başkanı Timur Bayındır, otellerin doluluk oranlarının yüzde 6.9 düştüğünü belirtti...



Turistik otelciler 2014 için umutlu değiller. Taksim olaylarının ardından İstanbul'daki otellerin tam olarak toparlanamadığını belirten Turistik Otelciler, İşletmeciler Ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkam Timur Bayındır, sektör için önümüzdeki yılı "Pek parlak değil" diye yorumladı. TUROB Başkanı Bayındır ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkam Kadir Topbaş TUROB'un düzenlediği toplantıda İstanbul turizmindeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Sektörün performansının beklentilerin altında kaldığım belirten Bayındır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre İstanbul'a senenin 10 aylık döneminde bir önceki seneye göre yüzde 11.9'luk artışla 998 bini aşkın turistin geldiğini ifade etti. Buna karşın uluslararası bir şirketin verilerine göre bu dönemde İstanbul'daki otellerin doluluk oranının yüzde 6.9 düştüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: "Gelen turist sayısında artış olmasına rağmen otellerde kalanların sayısında düşüş var. Avrupa'daki en büyük düşüş bu. TÜİK'in açıkladığı rakamlarda Suriyelilerin çıkarıldığı söylendi ama sadece isim olarak yer almıyorlar. Bu da rakamlarda etkili oluyor. Ayrıca Suriyelilerin İstanbul'daki manzarası da çirkinleşmeye başladı." İstanbul'daki yatırımların büyük kısmının Anadolu yakasına kaydığına dikkat çeken Bayındır, bunda  Marmaray  gibi ulaşım sistemlerinin büyük etkisi olduğunu vurguladı. Bayındır ayrıca, yapılacak otel yatırımlarında kültür ve eğlence boyutuna da önem verilmesi gerektiğini savundu. 


Adalar turizmde etkinleşecek 

10 vagonluk ring gelecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldığı programda İstanbul turizmine yönelik gelinen noktanın bir başarı öyküsü olduğunu, fakat daha çıkılacak basamaklar olduğunu söyledi. İBB olarak turizme yönelik her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Topbaş, "Artık İstanbul'un denizleri temiz. Buralar da turizmciler tarafından programlarına alınabilir. Şu anda Adalar'ı tam olarak kullanamıyoruz. Bunun gibi yerleri de turizme kazandıracağız" dedi. Topbaş, turistler için biri lokanta olarak kullanılacak 10 vagondan oluşacak bir ring projeleri olduğundan bahsetti. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön