23 / 04 / 2024

Timur Özdemir Lush Hotel'in ikincisini açacak!

Timur Özdemir Lush Hotel'in ikincisini açacak!

Timur Özdemir, Lush Hotel'in ikincisini açmak için de hazırlıklar son aşamaya geldi



7.25 milyona aldı, 9.25 milyona sattı, kazancıyla Lush Hotel'i zincir yapacak
  
Geçen hafta 9 milyon 250 bin $'a tarihi Sümerbank binasını Ulusoy'a satan Simurg Turizm'in sahibi Timur Özdemir, elde ettiği gelirle sahibi oldukları Lush Hotel'i zincir haline getirecek. 2 milyon dolar harcanan ikinci Lush Hotel, yıl sonuna kadar açılacak

İstanbul'daki Karaköy Bankalar Caddesi'nde 2007 yılında İngiliz Galata AŞ'den aldığı 3.200 metrekarelik tarihi Sümerbank binasını 9 milyon 250 bin dolara Ulusoy'lara satan yatırımcı Timur Özdemir, yeni yönünü belirledi. Son günlerde İstanbul'un en büyük alım satımına imza atan Özdemir, sahibi olduğu Simurg Turizm ile ilginç işler yapan bir isim. 1 Nisan'da 115 bin liralık bütçeyle 250 bin pembe balonu İstiklal Caddesi'ne salan Özdemir, Lush Hotel'in de sahibi. İstanbul'un merkezi Taksim'de Sıraselviler 12 Numara'da faaliyet gösteren ve Gloria Gayner'ın müzisyen ekibiyle Buena Vista Social Club grubu üyelerinin de Türkiye'ye geldiklerinde kaldığı Lush Hotel'in ikincisini açmak için de hazırlıklar son aşamaya geldi. Tarihi yarımada içindeki bir binayı satın almak üzere Sümerbank binasını sattığını söyleyen Özdemir, 'Lush dışında alt marka olarak yeni bir otel açma çalışmalarımız da var. 1 ay içinde bu da netleşecek' bilgisini verdi. İş yaşamına 1994 yılında tekstil sektörüyle giren Özdemir, Assos'ta yaklaşık 100 dönüm üzerine bir arsa alarak gayrimenkul yatırımına başlamış. 2004 yılında Beyoğlu'nda Ermeni ustaların yaptığı bugünkü Lush Hotel'in yerini satın alan Özdemir, kardeşi Bilgi Üniversitesi'nin de mimarı olan Elif Özdemir eliyle burayı orijinaline sadık kalarak 35 odalı çok orijinal bir yer haline getirmiş. 5 metrelik tavan yüksekliklerine sahip Lush Hotel'in her odası ayrı dekore edilmiş. 5 milyon dolarlık yatırımla 11 aylık bir sürede ortaya çıkan Lush Hotel yatırımını 2006 yılında Menekşe'deki tarihi kibrit fabrikası izlemiş.

2 milyon $ yatırım yapacak
2007 yılı sonunda tarihi Sümerbank binasını satın alan Özdemir, burayı 34 odalı, teras restorantlı bir mekana çevirmek istemiş. Fakat 2008 sonlarında başlayan kriz yüzünden bu planından vazgeçen Özdemir, bu arada burayı önce bir filme set olarak kullandırmış. Geçtğimiz hafta tamamlanan satışla, yatırımcı olarak operasyonu kar ile kapattığını söyleyen Özdemir, 'Bu satış yeni yatırımlarımızın önünü açtı' diyerek, yeni dönem planları hakkında da açıklama yaptı.

38 KİŞİYİ İŞE ALACAK
Özdemir, bir ay içinde satın alma operasyonunu tamamlamayı planladığı ikinci Lush Hotel'i 2 milyon dolarlık bir yatırımla, yıl sonuna kadar restore edip, hizmete açmayı hedefliyor. Ayrıca otelin açılışına paralel olarak 40 yakın kişiye de iş imkanı sunacağını belirtiyor.
Halil OKŞİT/Akşam


Geri Dön