28 / 03 / 2024

Timya Vadisi, Rize'de yeni bir şehir oluşturucak!

Timya Vadisi, Rize'de yeni bir şehir oluşturucak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Turan, "Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir oluşacak" dediç



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yeniköy Mahallesi'nde yapılan Timya Vadisi'nde incelemelerde bulundu.Turan, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve beraberindeki yetkililerle 759 konut, bir cami ve alışveriş merkezi yapılacak alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon ve Rize'deki projeleri incelediklerini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Timya Vadisi Projesi'ni yakından takip ettiğini, çalışmanın  Türkiye için önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Turan, şu değerlendirmede bulundu: "Devletin yerinden kentsel dönüşüm hedeflediği bir proje ve devletin sübvansiyonu söz konusudur burada. Bizim yaptığımız yapılaşma kentsel dönüşüm olmasına rağmen bölgenin genel yapılaşma yoğunluğu ve yüksekliğinden daha az bir yapılaşma. Bizim yeni konseptimiz yatay mimaridir. Hiçbir şeyde en yüksek bina  TOKİ  binası olmayacak diyoruz."


Turan, Karadeniz'in zorlu bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, "Son ayların yağışlı geçmesi nedeniyle zorluklar oldu ama artık hızlanmış durumdayız. Gelecek yılın sonunda Timya Vadisi, Rize için yeni bir şehir oluşacak. Bittiğinde 3-4 bin kişilik modern bir mahalle oluşacak. Güzel bir yaşam merkezi olacak" dedi. 


Turan, kentte yeni yatırımlarla ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü, özellikle Hemşin ve Güneysu'da önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini kaydetti. 


Karadeniz Bölgesi'nde arazi sorunu olduğunun altını çizen Turan, şöyle dedi: Karadeniz'de hazine arazisi, konut arazisi bulmakta zorlanıyoruz. Neredeyse şahıs arazisi yok. Bu konuda çözüm üretmeye çalışıyoruz. Gerekirse şahıslardan arazi alarak konuta erişmekte zorlanan alt gelirli emekli vatandaşlarımız için sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bizlere talimatları var. Anadolu'nun bir çok yerinde 250-300 lira taksitle bazı vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlıyoruz, ama arazi lazım. İnşallah Rize'de de yeni bir konseptle bunu yapabilmek mümkün olur."


Radikal


Geri Dön