18 / 04 / 2024

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı!

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı!

Timya Vadisi'nde çalışmalar yoğunlaştı. Yönetim olarak müteahit firma yetkilileriyle birlikte değerlendirme toplantısı yapan Başkan Kasap, çalışmaların sorunsuz bir şekilde nasıl ilerleyebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.



Yönetim olarak müteahit firma yetkilileriyle birlikte değerlendirme toplantısı yapan Başkan Kasap, çalışmaların sorunsuz bir şekilde nasıl ilerleyebileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. 


UYGULAMA SAFHASINA GEÇİLDİ 


Başkan Kasap açıklamasında, "Müteahit firma yetkilisi Engin Zorlu Bey TOKİ'nin 18 Kasım tarihinde yapmış olduğu ihale çerçevesinde bu çalışmayı yürütecek olan müteahit olarak tespit edildi.  TOKİ  Timya Vadisi projemiz bu günden itibaren uygulama safhasına geçmiştir. 

Bunun çeşitli adımları vardır. Zemin etütleri, inşaatın yürümesi noktasında çevreye yönelik olarak alınacak tedbirler ve benzeri faaliyetler tamamlan diktan sonra törenle temeli atılacaktır. İlgili müteahite yer teslimi dün itibariyle yapılmış bulunmaktadır. Burada çalışma düzeni oluşturulmaktadır. Bu çalışmalar da bir hafta i'ç erişinde tamam lanacaktır" dedi. 


KONUTLAR EN KISA ZAMANDA TAMAM LANACAK 


Başkan Kasap, "Tespit edeceğimiz bir alanda önemli ölçüde hafriyat taşınacak. Hem hafriyat çalışmasında hem de betonlama çalışması sırasında şehir merkezinden kullanılacak yolun güzergahı da bizim için önemli bir durumdur. 

Orta Cami çevresinden geçen yolun belirli bir sıkışıklıkta olmasından dolayı burada vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız vardır. Günün özellikle öğleden sonra 13 ile 18 saatleri arasında betonlama çalışmaları yapılacağından, belirtilen saatler arasında bu güzergahın içerisinde yollarda herhangi bir araç parkının yapılmaması gerekmektedir. Buralar dan geçecek olan araçlar hem tonaj bakımından hem de hacim bakımın dan oldukça büyüktür" şeklinde konuştu. 


ORTA CAMİİ TAŞINIYOR 


Timya Vadisi Projesi içerisinde bir de cami projesi vardır. Malumunuz Orta Cami, Vakıflara ait olan bir mekan içerisindedir. Orta Cami'yi aynı mimari özellikleriyle Timya Vadisi'nin içerisine taşıyacağız. Sonrasında caminin bulunduğu cadde üzerindeki alan, bulvar olarak tahsis edilecektir. 

Bildiğiniz gibi bu cadde güzergah ı bir dere yatağıdır. Hem derenin açılması, hem de daha sonra her iki tarafında yollarının yapılmasıyla birlikte, denize dik olarak gerçekleştirilecek bir bulvara kavuşmayı planlıyoruz" 


RİZE'YE YAKIŞAN BİR PROJE OLACAK 


Bu aşamadan sonra 20 ay ile 24 ay arasında sürecek olan bir inşaat sürecine başlamış bulunmaktayız. Bu alan Rize'mize yakışan bir konut alanı olarak gerçekleştirilecektir. 

Rize'mize hayırlı olmasını diliyorum. Timya Vadisi TOKİ Projesi'nin gerçekleştirilmesinde katkıları olan, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sonra ilgili bakanlarımız ve milletvekillerimiz Sayın Hayati Yazıcı, Sayın Hasan Karal, Sayın Nus ret Bayraktar'a belediyem adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyo rum. Bunun dışında TOKİ Başkanımiza teşek kürlerimi iletiyorum. Bu konudaki çalışmaları başlatan geçen dönemki Belediye Başkanımız Halil Bakırcı'ya da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyo ruz. Ev sahiplerinin şim diye kadar göstermiş oldukları sabırdan dola yı da vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. 

İnşallah hayırlı bir şekil de bu çalışmanın sonuçlanmasını hep birlikte görürüz. Allah şimdiden hayırlı eylesin"


Haber Karadeniz


Geri Dön