25 / 04 / 2024

Tire'de TOKİ konutları için kura çekilişi yapıldı!

Tire'de TOKİ konutları için kura çekilişi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Tire'de dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 280 konutun sahibi kura ile belirlendi. Törende gerçekleştirilen kura çekiminde ilk olarak 16 engelli kura çekti....




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Tire'de dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 280 konutun sahibi kura ile belirlendi.


Tire Spor Salonu’ndaki kura çekilişi öncesi konuşan AK Parti  İzmir  Milletvekili Nesrin Ulema, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyerek, Türkiye'de ihtiyacı olan vatandaşlar yararına projeler geliştirdiklerini söyledi.


Bireyin mutlu olmasının topluma ve devletin kalkınmasına yansıyacağını ifade eden Ulema, şöyle konuştu:


"11 yıldır birçok uygulamayı hayata geçirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı icracı bakanlık yaptık. Bakanlığın 1,5 milyar olan bütçesini 2014 yılında 18 milyara yükselttik. Peki, bu rakam vatandaşlarımıza nasıl yansıdı? Bugüne kadar 1 milyon 250 bin engelli vatandaşımıza ve yaşlımıza ekonomik destek sağladık. 440 bin engellimizin ailesine evde bakım ücreti desteği sağlandı. Eşi vefat eden kadınlarımıza 2 ayda bir 500 liralık ödeme ayrıldı. Askere giden fakat askerliği öncesi ailesine bakmakla yükümlü olan gençlerimizin ailesine destek sağladık. Ve bu rakam son bilgilerle 50 bini geçti."


Türkiye'de yoksulluk sınırında yaşayan insan oranının düştüğünü vurgulayan Ulema, artık ekonomik anlamda gelişimini sağlayan ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu, tüm bunların ayrıca sosyal devlet olmanın gerekleri olduğunu dile getirdi.


Ulema, "Sosyal devlet olmanın gerekleri ne ise üzerimize düşeni yaptık" dedi. Ulema, 2023 yılına kadar 100 bin konutu teslim etmeyi hedeflediklerini ifade ederek, 1+1 şeklinde planlanan konutların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2+1 şekline çevrildiğini kaydetti.


Törende gerçekleştirilen kura çekiminde ilk olarak 16 engelli kura çekti. Dairesine kavuşan engelli Olgun Saklı ev sahibi olduğuna inanamadığını ifade ederek duygularını dile getirdi.


Tire ilçesindeki projede daireler, 67 metrekare ve 2+1 şeklinde hazırlandı.


AA


Geri Dön