28 / 03 / 2024

Tire'deki AVM ihalesi mahkemeye taşınıyor!

Tire'deki AVM ihalesi mahkemeye taşınıyor!

Tire'deki AVM ihalesi mahkemeye taşınıyor, CHP 'li Belediye Başkan aday adayı mimar Nahit Koç ile AK Partili Belediye eski Başkanı Sıtkı İçelli, ihalede kamu yararının gözetilmediğini öne sürdüler




Tire Belediyesi'nin gerçekleştirdiği AVM ihalesi, AK Parti ve CHP'li aday adayı Koç'un tepkisini çekti. Tire Belediyesi'nin zemin katındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen ihalede özel güvenlik görevlilerince içeriye alınmadıklarını ifade eden CHP Tire Belediye Başkan aday adayı Mimar Nihat Koç, "15 milyon liralık ihale, yangından mal kaçırırcasına 15 dakikada sonuçlanamaz. İştirakçi firmaların dışında, içeriye basın mensupları ve izleyicilerin alınmaması oldukça düşündürücü. Başkan Çiçek, 'Dediğim dedik, çaldığım düdük' anlayışını sürdürüyor" dedi.


İptal edilmeli

"Acaba Başkan Çiçek'i görür ve bu inadından vazgeçirebilir miyim" diye ihale salonuna girmek istediğini ancak özel güvenlik tarafından engellendiğini kaydeden Koç, "Bu talimatı görevlilere Başkan Çiçek dışında başka bir kimsenin verdiğini sanmıyorum. 2 firmadan birinin teşekkür mektubu vererek ihaleden çekildiğini sonradan öğrendik. İhalenin tek katılımcının teklifiyle sonuçlanmasını oldukça manidar buluyorum. Kamu çıkarı gözetilerek bu ihale derhal iptal edilmeli. Aksi halde yargı nezdinde her türlü hukuki yolu deneyeceğim" diye konuştu.

Tire Belediyesi eski Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli de 3 yıldır şehrin merkezinde "utanç çukuruna" dönüşen alanın yerel seçimlere az bir süre kala yapılan ihaleyle "oldubittiye" getirilmek istendiğini savundu. İçelli, "İhaleyi  Ankara  merkezli 'Eyüpoğlu İnşaat' isimli bir firmanın aldığını öğrendik. Şartnameye göre söz konusu firma bina tamamlandıktan sonra toplam yüzde 50 mülkiyet hakkına sahip olacak. Belediye ise üstüne 150 bin lira para alacak. Oysa burası İller Bankası kanalıyla yapılsaydı, mülkiyet hakkının tamamı, eskiden olduğu gibi yine Tire Belediyesi'nin olacaktı. İhalede kamu yararının olduğunu kesinlikle düşünmüyorum" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön