25 / 04 / 2024

TKS Vinç, Kazakistan'daki vinç sayısını 10'a çıkaracak!

TKS Vinç, Kazakistan'daki vinç sayısını 10'a çıkaracak!

Vinçlerin güvenlik sistemlerinin elektronik ve elektrik kurulumunu yürüttüğü gibi, vinç tedariği de sağlayan Taha Kontrol Sistemleri (TKS) Vinç, Kazakistan'da şirket kurdu. Firmanın hedefi 10 vinç...



Vinçlerin güvenlik sistemlerinin elektronik ve elektrik kurulumunu yürüttüğü gibi, vinç tedariği de sağlayan Taha Kontrol Sistemleri (TKS) Vinç, Kazakistan'da şirket kurdu. Firma, buradaki vinç sayısını 10 çıkarmayı hedefliyor. 


Şirketin sahibi Erhan Öztürk, otomasyon ve vinç üretimi alanında iki ayrı şirketlerinin olduğunu söyledi. Öztürk, özetle şu bilgileri verdi: "Bir firmamız üe vinçleri piyasaya sunuyoruz. Otomasyon firmamızla da vinçlerin elektrik panolarını imal ederek, vinçlerin güvenlik sistemlerinin elektronik ve elektrik kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Vinçteki elektrik ve elektronik denetleme sistemini kuruyoruz. Vincin güvenlik sistemlerinin elektronik ve elektrik kurulumunu yapıyoruz. Vinç bölümünde 13, elektrik bölümünde ise 15 kişi çalışıyor." Vinç sayılarını geçen yü 9'a çıkardıklarını anlatan Öztürk, önümüzdeki yıl ise mevcudu korumayı planladıklarını söyledi. 


Öztürk, Mardin arıtma tesisi, Gelibolu Tersanesi, Beşiktaş ve Tuzla tersanelerinin yüzde 60'ının bakım ve tamirini yaptıklarını söyledi. Erhan Öztürk, 2 buçuk milyon liralık yatırımla iki ay önce Kazakistan'da bir şirket kurduklarını ve buraya vinç gönderdiklerini söyledi. Öztürk, "Kazakistan'daki vinç sayısını 10'a yükseltmeyi düşünüyoruz. 


Kazakistan'da çeşitli firmalarla partnerlik oluşturuyoruz, onlara da vinç hizmeti sunacağız. Kazakistan'da 2017 Expo Fuarı yapılacak, bu yüzden de oradaki inşaat çalışmaları hızlandı. Tüm bu sebeplerden dolayı oraya yatırım yapmaya karar verdik" dedi. Sektörde pek de olumlu bir tablonun bulunmadığını belirten Öztürk, Kocaeli ya da Gebze'de sektör ile ilgili bir dernek kurulması gerektiğini vurguladı. 



Dünya





Geri Dön