20 / 04 / 2024

TMMOB Mimarlar Odası'ndan Erdoğan Bayraktar'a yanıt!

TMMOB Mimarlar Odası'ndan Erdoğan Bayraktar'a yanıt!

Mimarlar Odası'ndan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a cevap verdi



DÜZELTME
"Müvekkil Oda, Anayasa'nın 135'inci maddesi anlamında faaliyet sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur.

Müvekkil Oda, Anayasal yükümlülüğü gereği sürdürdüğü mücadele nedeni ile haksız, dayanaksız ve hukuka aykırı nitelemelerle pek çok kez karşılaşmıştır.

Ancak; şehircilik ilkelerine ve hukuka aykırı işlemleri, eylemleri nedeni ile "nizalı" bulunduğu bir kurumun, bizzat Başkanı tarafından kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışılması ender rastlanır bir durumdur.

Toplu Konut idaresi Başkanı  Erdoğan Bayraktar'ın 11.10.2009 tarihinde gazetenizde yayınlanan beyanları, gerçeklere aykırı olması bir yana akıl ve mantık dışıdır.

Müvekkil Oda'nın, Toplu Konut İdaresi'nin şehircilik ilkelerine, hukuka aykırı işlem ve eylemleri ile ilgili olarak açtığı onlarca davanın önemli çoğunluğu mahkemeler tarafından kabul edilmiştir.

Diğer bir söyleyişle, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan Müvekkil Oda, Toplu Konut Idaresi'nin işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunun denetimi için üstüne düşen görevi fazlası ile yerine getirmekte ve bu nedenle rahatsızlık yaratmaktadır.

Toplu Konut idaresi Başkanı  Erdoğan Bayraktar'ın beyanlarının aksine, Müvekkil Oda'nın hiçbir "görüşme" talebi olmamış, herhangi bir müteahhit ile bu biçimde bir temas gerçekleşmemiştir.

Müvekkil Oda'nın bugüne kadar verdiği hukuk mücadelesini daha ileri taşıması, nasıl bir zihnin ürünü olduğu tarafımızdan anlaşılmayan "rüşvet" iddiasına ise en güzel yanıt olacaktır.

Saygılarımızla
TMMOB Mimarlar Odası  İstanbul Büyükkent Şubesi
Vekili Av. Ş. Can Atalay


Geri Dön