23 / 04 / 2024

TMMOB şehir plancıları, iç mimarlar ve disiplin yönetmeliklerinde değişiklik!

TMMOB şehir plancıları, iç mimarlar ve disiplin yönetmeliklerinde değişiklik!

TMMOB Disiplin Yönetmeliği, İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği, Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliği ve Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik



YÖNETMELİK


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ DİSİPLİN


YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA


DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 10/7/2002 tarihli ve 24811 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Disiplin cezasını gerektirecek eylemlerin öğrenildiği tarihten itibaren iki yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl geçmesi halinde soruşturma başlatılamaz.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yürütür.





YÖNETMELİK


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İçmimarlar Odasından:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ İÇMİMARLAR ODASI


ANA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA


DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 25/4/2006 tarihli ve 26149 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin dört numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“4) Emekli ya da maluliyet aylığı alan üyeler çalışmadıklarını her yıl belgelemeleri kaydıyla, durumlarını yazılı olarak Oda’ya bildirdikleri tarihten itibaren üye aidatlarından muaf tutulurlar.”


MADDE 2 –  Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(4) Kabul edilebilir bir özrü olmaksızın üç (3) olağan toplantıya ya da bir (1) yıl içinde olağan toplantıların ¼ (dörtte birine) katılamayan üye istifa etmiş sayılır. Yerine Yönetim Kurulu tarafından sıradaki yedek yönetim kurulu üyesi davet edilir. Davet edilen yedek üyenin görevi reddetmesi veya çağrıya on beş (15) gün içerisinde cevap vermemesi durumunda bu üye çekilmiş sayılır. İlgili davet ve cevaplar taraflara yazılı olarak tebliğ edilir.”


MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 51 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Kabul edilebilir bir özrü olmaksızın üç (3) olağan toplantıya ya da bir (1) yıl içinde olağan toplantıların ¼ (dörtte birine) katılamayan üye istifa etmiş sayılır. Yerine şube ve temsilcilik yönetim kurulu tarafından sıradaki yedek yönetim kurulu üyesi davet edilir. Davet edilen yedek üyenin görevi reddetmesi veya çağrıya on beş (15) gün içerisinde cevap vermemesi durumunda bu üye çekilmiş sayılır.”


MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 70/B maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(1) Oda üyeleri; Oda Yönetim Kurulu, Oda Onur Kurulu, Oda Denetleme Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Temsilcilik Yönetim Kurulları üyeliği, İl ve İlçe Temsilciliği görevlerinden birden fazlasını üstlenemezler.


(2) Üyenin İkinci bir kurula aday olması durumunda istifaları aranmaksızın ilk kuruldaki üyelikleri düşmüş kabul edilir ve ilgili kurul sıradaki yedek üyeyi göreve çağırır.”


MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İçmimarlar Odası Yönetim Kurulu yürütür.





YÖNETMELİK


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odasından:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ŞEHİR PLANCILARI ODASI


ANA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 17/7/2002 tarihli ve 24818 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Ana Yönetmeliğinin 71 inci maddesine aşağıdaki (ı) bendi eklenmiştir. 


“ı) Doğuştan veya sonradan, herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal yetilerini kalıcı olarak çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeni ile mesleki faaliyetlerini yürütmede ve yaşamın gereklerini uygulamada bağımsız hareket edebilmesi için yapılarda ve açık alanlarda özel fiziki düzenlemelere gereksinim duyan ve bu durumu belgeleyen engelli üyeler; talep ettiklerinde Oda Yönetim Kurulu kararı ile Oda üyelik ödentisinden muaf tutulurlar.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu yürütür.





YÖNETMELİK


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odasından:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ŞEHİR PLANCILARI ODASI


SERBEST ŞEHİRCİLİK HİZMETLERİ, BÜRO TESCİL, MESLEKİ DENETİM


VE EN AZ ÜCRET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK


YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 29/5/2002 tarihli ve 24769 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinin 8 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“Serbest şehircilik bürosu,  tescil yenileme başvurularında,  engelli bir meslek mensubunu en az dört ay boyunca istihdam ettiğini belgelemesi durumunda,  büro tescil yenileme ücreti ödemez.”


MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu yürütür.


Geri Dön