23 / 04 / 2024

TMMOB Torba Yasası ve onay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi!

TMMOB Torba Yasası ve onay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi!

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne bağlı odaların yönetim kurulu başkanları Taksim Hill Otel'de, TMMOB'a ve meslek alanına müdahele eden 'Torba Yasa' ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onay süreci ile ilgili basın toplantısı düzenledi...



TMMOB adına basın açıklaması yapan, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Cumhurbaşkanı TMMOB ve bağlı odaların anayasal yetkilerini ortadan kaldıran düzenlemeyi onaylamaması gerektiğini belirtti. 


Çakar şunları söyledi; "AKP iktidarı tarafından üç yıl önce ve bir gece yarısı operasyonuyla ve yine bir 'torba yasa' içinde yapılan değişiklikle, TMMOB'u otoriter bir tarzda vesayet altına alma yönünde adımlar atılmış, bütün ülkeyi ranta dayalı bir şekilde imara açma politikaları kapsamında yeni yasa ve yönetmelik değişiklikleri yapılmıştır." "Bizi durduramayacaklar" diyen Ali Ekber Çakar, "Odalar ve TMMOB, tam birlik içinde kamu halk çıkarları mühendislik, mimarlık, şehir plancılığının bilimsel teknik gerekleri doğrultusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 

Basın açıklamasının ardından TMMOB'a bağlı oda başkanları ve temsilcileri "TMMOB susmaz, susturulamaz" sloganıyla Gezi Parkı'nı ziyaret etti. 


Aydınlık


Geri Dön