19 / 04 / 2024

TMMOB'dan Kayapa’ya yapılacak Katı Atık Tesisi’ne tepki!

TMMOB'dan Kayapa’ya yapılacak Katı Atık Tesisi’ne tepki!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kayapa’ya yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepki gösterdi.



Kayapa Mahallesi Kuruçeşme mevkiinde yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay çıkmasına tepkiler dinmiyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün bertaraf tesisi yapımı için ön izin verdiği 1 milyon 981 bin 707 metrekarelik alanda yapılması planlanan Katı Atık Geri Kazanım Ve Bertaraf Tesisi’nin Bursa’nın ormanlarını, sularını, topraklarını yok edeceğine dikkat çeken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, "Bursa ilinin orman varlığı açısından sahip olduğu en önemli alanlarından birinin tam ortasında yer alan bu tesis planı çevre felaketidir. Çevrenin korunması ve kaynakların sürdürülebilirliği için, böylesine bir tesisin orman alanlarının tam ortasında kurulması, su, toprak ve orman kaynaklarının yok olmasına sebep olacak, çevrenin kirlenmesine ve geri dönülmesi imkânsız zararlara yol açacak bir yer seçimi kararıdır" dedi.


TMMOB yetkilileri, "ÇED süreci yaşanmadan, bölge halkının ve yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının görüşü alınmadan, yer seçimi kararıyla ilgili imar planları onaylanmış ve proje Bursa kamuoyunda tartışılmadan oldu bittiye getirilmiştir. Bu şekilde yapılan planlar, çevrenin koruması ve kaynakların sürdürülebilmesine yönelik planlar değil, ormanları, suları yok eden saldırı planlarıdır. Bu yer seçimi kararı Bursa kamuoyunun gündemine acilen girmeli, Bursa halkı bu yanlış karar konusunda haberdar edilmeli ve söz konusu kararın geri alınması yönünde bir planlama süreci başlatılmalıdır" dedi.



Milliyet 


Geri Dön