28 / 03 / 2024

TMSF, Alman şirketine el konulduğu iddiasını yalanladı!

TMSF, Alman şirketine el konulduğu iddiasını yalanladı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Alman şirketine el konulduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı Alman şirketine el konulduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi. TMSF'den yapılan açıklamada, FETÖ bağlantılı Alman şirketine el konulduğuna dir haberlerin asılsız olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Bilindiği gibi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname ile TMSF kayyım olarak görevlendirilmiştir. Söz konusu haberlerde bahsi geçen şirket değil, o şirketin işletmesini yaptığı alışveriş merkezi TMSF'ye devredilmiştir. Alışveriş merkezi TMSF'ye devredilmeden önce, haberlerde adı geçen şirket ile AVM yetkilileri karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetmişlerdir. TMSF kanunun kendisine verdiği görevler doğrultusunda, Türkiye ekonomisine hizmet etmeye, şirketlerin, çalışanlarının, tedarikçilerinin, müşterilerinin ve bütün paydaşların haklarını korumaya azami özen göstermektedir."


Sputnik



Geri Dön