16 / 04 / 2024

TMSF Bodrum Salih Adası'nı satıyor! 9 milyon TL'ye!

TMSF Bodrum Salih Adası'nı satıyor! 9 milyon TL'ye!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Egebank'a el koyma sürecinde bünyesine katılan Bodrum'daki Salih Adası'nda 32 dönümlük araziyi ve üzerindeki tripleks malikaneyi 9 milyon TL bedelle satışa çıkardı



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Egebank'a el koyma sürecinde bünyesine katılan Bodrum'daki Salih Adası'nda 32 dönümlük araziyi ve üzerindeki tripleks malikaneyi 9 milyon TL bedelle satışa çıkardı. Adanın en gözde koyuna sahip olan arazideki malikanede, deniz suyunu içme suyuna çeviren arıtma sistemi de bulunuyor.

TEKNEYLE 20 DAKİKA

Güvercinlik'ten 2 mil açıkta bulunan Salih Adası, Milas-Bodrum Havalimanı'na yaklaşık 10 kilometre mesafede. Adaya, tekneyle 20 dakika gibi bir sürede ulaşılabiliyor. Malikane, 3 ebeveyn banyolu oda, 3 normal oda, 2 banyo, 2 salon, 1 mutfak, iç avlu, 3 terastan oluşuyor. TMSF, 2008 yılında Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in İsviçre'de banka almak için 7.2 milyon dolar ödediği Elie Eskenazi'nin Bodrum'daki Salih Adası'na el koymuştu. Murat Demirel ile Eskenazi arasında yapılan hisse devir sözleşmesi iptal edilmiş, daha sonra da 7.2 milyon dolar karşılığı Eskenazi'nin Türkiye'deki malvarlığı konusunda araştırma yapılmıştı. Eskenazi'nin 2006'da Salih Adası'nı Karyanda Turistik Tesisler ve İşletmecilik'e muvazaalı olarak sattığı belirlenmiş, bu işlem iptal edilerek adaya el konulmuştu.

SABAH


Geri Dön