24 / 04 / 2024

TMSF Kuşadası´nda villa satıyor!

TMSF Kuşadası´nda villa satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Toprak Grubu´nun Aydın Kuşadası´nda bulunan taşınmazlarından birini satışa çıkarıyor



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu´nun Aydın Kuşadası´nda bulunan taşınmazlarından Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü´nü tekrar satışa çıkardı. TMSF´den yapılan açıklamada, bu gayrimenkul için Toprak Grubu'nun Danıştay´da itiraz ederek satışı durdurduğu bilgisi ye aldı. Danıştay´ın oluşturduğu bilirkişi incelemesi sonucunda TMSF´nin tekrar ihaleye çıkmasına karar verildi.

TMSF yaptığı açıklamada daha önce 30 milyon 500 bin TL´den satışa çıkan taşınmazların bu kez Danıştay´ın belirlediği 31 milyon 400 bin liradan satışa çıkacağını ifade etti. Danıştay´ın verdiği bu karar ile TMSF, ilk defa Danıştay tarafından tahmini bedeli belirlenen bir gayrimenkulü satışa çıkarmış oldu.

Toprak Grubu´nun Aydın Kuşadası´nda bulunan taşınmazlarından olan gayrimenkuller 28 bin 852 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde 7 dubleksten oluşuyor. Kullanım alanı 35 bin 67 metrekare olan villalar, konut olarak kullanım özelliğine sahip. İhale açık artırma ile 14 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü´nün 30 milyon 500 bin lira tahmini bedelle 27 Mayıs 2009 tarihinde satışa çıkarılmış ve ihalede alacağına mahsuben TMSF, 15 milyon 250 bin lira değer biçmişti. Başka katılan olmadığı için ihale Fon Kurulu tarafından onaylanmış ve gayrimenkuller TMSF´ye geçmişti.
Emlakkulisi

Geri Dön