27 / 04 / 2024

TMSF, Toprak Cam fabrikasını satışa çıkarıyor

TMSF, Toprak Cam fabrikasını satışa çıkarıyor

TMSF, Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü, 15 milyon ABD doları muhammen bedelle 17 Mart'ta satışa çıkaracak



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü,  17 Mart 2010 Çarşamba günü satışa çıkaracak. Ticari ve iktisadi bütünlüğün ihalesi, saat 11.00'da TMSF Merkez Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş, Toprak Madencilik Tic. ve San. A.Ş., Toprak Tüketim Malları Paz. ve San. A.Ş., Toprak Dış Ticaret A.Ş. ile Toprak Kağıt San. A.Ş. borçlarına karşılık olarak satışa çıkarılacak.

15 milyon ABD doları muhammen bedele sahip olan ticari ve iktisadi bütünlük için 16 Mart 2010 Salı günü, saat 17.00'a kadar teklif alınacak. Açık artırma sonucu, Fon Kurulu onayına sunulacak. Kurulun ihaleye pazarlık usulüyle devam kararı alması durumunda pazarlık ihalesi, 19 Mart 2010 Cuma günü saat 14.00'da, aynı adreste gerçekleştirilecek.

Fon Kurulunun 20/08/2009 tarih ve 2009/248 sayılı kararı ile oluşturulan Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; borçlulara ait olup 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkulü, menkulleri (makine, teçhizat, demirbaş v.s.) ve markası ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor. 
 
İhaleye katılabilmek için; Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdinde bulunan 00***********4369 numaralı ABD Doları hesabına, 1 milyon 500 bin ABD Doları teminatın, "Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekiyor. Ayrıca teminat olarak; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu, cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahvilleri de kabul edilecek. Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun, Şartname'de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte 16 Mart 2010 tarihinde saat 17.00'a kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor. 

Satış  Şartnamesi, Satış Komisyonu tarafından, Fon'un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe, İstanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacak. Katılımcılar, Satış Komisyonu onayını taşıyan Şartname'yi imzalayarak ihaleye katılabilecekler. Şartname'yi satın almak isteyenlerin, 1.000 ABD Dolarını Fon'un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdindeki 00***********4362 numaralı ABD Doları hesabına, "Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli" açıklaması ile yatırmaları gerekiyor.  

Ayrıca katılımcılar, İhale Şartnamesi ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak Gizlilik Taahhütnamesini imzalamaları ve belirtilen bedeli ödemeleri şartıyla, "Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" ile ilgili genel bilgileri içeren tanıtım kitapçığını alarak, tesis ziyareti yapabilecekler. Bu işlem için; Fon'un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdindeki 00***********4362 numaralı ABD Doları hesabına, "Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tanıtım Kitapçığı ve Tesis Ziyareti" açıklaması ile 1.000 ABD Doları yatırılması gerekecek. Tesis ziyareti 11 Ocak 2010 ila 05 Mart 2010 tarihleri arasında açık tutulacak. İlgili tüm dekontların, Satış Komisyonu'na elden teslim etmeleri gerekiyor.

Basındayer alan diğer haberler;

TMSF, Toprak için ihaleye çıkacak
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Cam'ın fabrikasını 15 milyon ABD doları muhammen bedelle 17 Mart 'ta satışa çıkaracak. Satış, Toprak Seniteri ve Turizm  İşletmeleri, Toprak Madencilik, Toprak Tüketim Malları, Toprak Dış Ticaret ve Toprak Kağıt Sanayi firmalarının borçlarına karşılık olarak gerçekleştiriliyor.
Fabrika için 16 Mart 2010 Salı günü, saat 17.00 'a kadar teklif alınacak. Açık artırma sonucu, Fon Kurulu onayına sunulacak. Kurulun ihaleye pazarlık usulüyle devam kararı alması durumunda pazarlık ihalesi, 19 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Tebernüş Kireçci


Geri Dön