23 / 04 / 2024

TMSF Toprak Center'ı 10 Aralık'ta satışa çıkaracak!

TMSF Toprak Center'ı 10 Aralık'ta satışa çıkaracak!

TMSF, Toprak Grubu borçlarına karşılık devraldığı Toprak Center’in satış takvimini uzattı. Toprak Center, 119 milyon 500 bin TL muhammen bedelle 10 Aralık’ta satışa çıkarılacak



 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), daha önce 23 Kasım 2010’da ihaleye çıkaracağını duyurduğu Toprak Center’i, 10 Aralık 2010 Cuma günü satışa çıkaracak. Açık artırma,  14.00 ila 14.05 saatleri arasında TMSF Binası’nda yer alan Konferans Salonunda düzenlenecek.

İstanbul, Beşiktaş’ta yer alan 119 milyon 500 bin TL muhammen bedele sahip satışa konu taşınmaz,  iki parselden oluşuyor. Taşınmaz, üzerinde Toprak Holding Binası (Toprak Center) olarak nitelenen yapı ile 14 parsel numaralı arsa vasıflı 614,75 m² yüzölçümlü arsa ve üzerindeki süs havuzu ve teknik tesisat alanları bulunan iki parselle birlikte kullanılıyor. Onaylı projesine göre üzerinde 4 bodrum kat, zemin kat, asma kat, 10 normal kattan oluşan zemin kattan itibaren iki ayrı blok olarak yükselen Toprak Holding binası, 31 numaralı parselde bulunuyor. Ana yapıya ek olarak parselin doğu yönünde 3 katı kapalı ve üstü açık otopark alanı da mevcut. Betonarme karkas olarak inşa edilen yapı, toplam 32 bin 425 m² kapalı alana sahip.

Satışa konu taşınmazın her iki parselinin de borçlu ve kamu menfaati düşünülerek, amme alacağının en üst seviyede tahsilatını sağlamak amacıyla birlikte bir bütün olarak tek şartname ile satışına karar verildi.
 
14 parsel numaralı gayrimenkulün tapu kaydının beyanlar hanesinde Beşiktaş Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü’nün muvakkak inşaat şerhi mevcut. 14 parsel ile 31 parsel numaralı gayrimenkullerin tapu kaydının beyanlar hanesinde ise “Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinemezler” şerhi bulunuyor. Bu nedenle; ihaleye katılacak olanların söz konusu şerhi göz önünde bulundurması gerekiyor.

Açık artırma yöntemi ile gerçekleştirilecek olan ihalede, gayrimenkul muhammen değerinin yüzde 75’ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartları aranacak ve taşınmaz en çok artırana ihale edilecek. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın teklifi kalıcı olmak kaydıyla gayrimenkul, 17 Aralık 2010 Cuma günü aynı saat ve yerde ikinci kez satışa çıkarılacak. İkinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartları ile ihale gerçekleşmiş olacak. Aksi takdirde ihale yapılamayacak.

Artırmaya katılacak olanlardan, tespit edilen muhammen bedelin yüzde 7,5’i tutarında teminat isteniyor. Nakit teminatlar, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi’ndeki TR**********************53 numaralı TL hesabına yatırılacak. Teminatın nakit olmaması halinde ise bankalar ve/veya katılım bankaları tarafından verilen şartsız, kesin ve süresiz nitelikli teminat mektubu veya aynı tutarda Hazine tahvil ve bonoları ve Hükümetçe belli edilen milli esham ve tahvilat da kabul edilecek. Teminat dekontlarının, en geç satış günü, satış saatine kadar Satış Komisyonu’na teslim edilmesi gerekiyor.


Geri Dön