19 / 04 / 2024

TMSF, Toprak Center'ı tekrar satışa çıkarıyor!

TMSF, Toprak Center'ı tekrar satışa çıkarıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Toprak Grubu borçlarına karşılık devraldığı Toprak Center'in satış takvimini uzattı. Toprak Center, 119 milyon 500 bin TL muhammen bedelle 10 Aralık'ta satışa çıkarılacak



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Toprak Grubu borçlarına karşılık devraldığı Toprak Center'in satış takvimini uzattı. Toprak Center, 119 milyon 500 bin TL muhammen bedelle 10 Aralık'ta satışa çıkarılacak. Açık artırma, 14.00 ila 14.05 saatleri arasında TMSF Binası'nda yer alan Konferans Salonunda düzenlenecek.
 

İstanbul, Beşiktaş'ta yer alan 119 milyon 500 bin TL muhammen bedele sahip satışa konu taşınmaz, iki parselden oluşuyor. Taşınmaz, üzerinde Toprak Holding Binası (Toprak Center) olarak nitelenen yapı ile 14 parsel numaralı arsa vasıflı 614,75 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki süs havuzu ve teknik tesisat alanları bulunan iki parselle birlikte kullanılıyor. Onaylı projesine göre üzerinde 4 bodrum kat, zemin kat, asma kat, 10 normal kattan oluşan zemin kattan itibaren iki ayrı blok olarak yükselen Toprak Holding binası, 31 numaralı parselde bulunuyor. Ana yapıya ek olarak parselin doğu yönünde 3 katı kapalı ve üstü açık otopark alanı da mevcut. Betonarme karkas olarak inşa edilen yapı, toplam 32 bin 425 metrekare kapalı alana sahip.

Satışa konu taşınmazın her iki parselinin de borçlu ve kamu menfaati düşünülerek, amme alacağının en üst seviyede tahsilatını sağlamak amacıyla birlikte bir bütün olarak tek şartname ile satışına karar verildi. Artırmaya katılacak olanlardan, tespit edilen muhammen bedelin yüzde 7,5'i tutarında teminat isteniyor. Teminat dekontlarının, en geç satış günü, satış saatine kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor.
Zaman


Geri Dön