23 / 04 / 2024

TMSF, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikasını satışa çıkaracak

TMSF, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikasını satışa çıkaracak

TMSF, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikasını 12 Nisan'da satışa çıkaracak



TMSF, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü; Toprak Kağıt San. A.Ş. ile Toprak Seramik ve Gıda San. ve Tic. A.Ş. borçlarına karşılık olarak 16 milyon 500 bin ABD doları muhammen bedelle, 12 Nisan'da satışa çıkaracak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü, 12 Nisan 2010 Pazartesi günü ihaleye çıkaracak.  Toprak Kağıt San. A.Ş. ile Toprak Seramik ve Gıda San. ve Tic. A.Ş. borçlarına karşılık satışa çıkarılacak olan Ticari ve iktisadi bütünlüğün ihalesi, saat 11.00'da TMSF Merkez Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

16 milyon 500 bin ABD doları muhammen bedele sahip olan ticari ve iktisadi bütünlük için, 9 Nisan 2010 Cuma günü saat 17.00'a kadar teklif alınacak. Kurulun ihaleye pazarlık usulüyle devam kararı alması durumunda pazarlık ihalesi, 2 Nisan 2010 Cuma günü aynı saat ve adreste gerçekleştirilecek.

Fon Kurulunun 03/09/2009 tarih ve 2009/271 sayılı kararı ile oluşturulan Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; borçlulara ait 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkulü, menkulleri (makine, teçhizat, demirbaş v.s.), markaları ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşuyor. Satışa konu fabrika, Halis Toprak Bulvarı Lice, Diyarbakır adresinde yer alıyor.

İhaleye katılabilmek için Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdinde bulunan TR**********************69 IBAN numaralı ABD Doları hesabına 1 milyon 650 bin ABD Doları teminatın "Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırılması gerekiyor. Ayrıca teminat olarak; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3'üncü maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu, cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de kabul edilecek. Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun Şartname'de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte son teklif verme tarihine kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor. 

Satış  Şartnamesi, Satış Komisyonu tarafından Fon'un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe, İstanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacak. Katılımcılar, Satış Komisyonu onayını taşıyan Şartname'yi imzalayarak ihaleye katılabilecekler. Şartnameyi satın almak için; 1.000 ABD Doları Fon'un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdindeki TR**********************62 IBAN numaralı ABD Doları hesabına"Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli" açıklaması ile yatırılacak. 

Ayrıca katılımcılar, Ticari ve İktisadi Bütünlük ile ilgili genel bilgileri içeren tanıtım kitapçığını alıp, tesis ziyaretinden de yararlanabilecekler. Bu işlem için öncelikle İhale Şartnamesi ekinde yer alan örneğe uygun olarak Gizlilik Taahhütnamesinin imzalanarak, hazırlanması gerekiyor. Ayrıca, 1.000 ABD Doları,  "Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tanıtım Kitapçığı ve Tesis Ziyareti" açıklaması ile yukarıda belirtilen aynı ABD Doları hesabına yatırılacak. Tesis ziyareti 15 Şubat 2010 ila 02 Nisan 2010 tarihleri arasında açık tutulacak.

İlgili tüm dekontların, Satış Komisyonu'na elden teslim edilmesi gerekiyor.


Geri Dön