17 / 04 / 2024

TMSF'den Aslanlı Köşk açıklaması!

TMSF'den Aslanlı Köşk açıklaması!

TMSF, Ahmet Afif Paşa Yalısı ile Aslanlı Köşk için "İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansımıştır" açıklaması yaptı



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ahmet Afif Paşa Yalısı'nın boğazdaki tarihi değeri olan, nadir ve değerli yalılardan biri olduğunu, Aslanlı Köşk'ün ise Boğaza değil, sadece yola cephesi bulunduğunu belirterek, "İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansımıştır" açıklamasını yaptı.

TMSF'den, Aslanlı Köşk satışına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin, miktarı daha önce Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak ve diğer yetkililer tarafından kabul edilmiş olan fon alacaklarının protokol şartlarına uygun olarak ödenmemesi, hatta fondan alacakları olduklarını iddia etmeleri üzerine, ilgili yasaların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde gruba ait gerçek ve tüzel kişilerin sahip oldukları varlıkları satarak fon
alacakalarının tahsili yoluna gittiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 15 Nisan 2009 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Aslanlı Köşk olarak anılan taşınmazın ise muvazaalı yöntemlerle içi boşaltılan ve zarara uğratılan Toprakbank A.Ş'den kaynaklanan Toprak Grubu'nun kamuya olan borçlarının tahsili için 6183 Sayılı Yasaya göre TMSF Fon Kurulu kararı ile satışa çıkarıldığı belirtildi.

Toprak Holding'teki yeni yönetim yapılanması çalışmalarından sonra gruptan olan alacakların yeniden yapılandırılması amacıyla bir müzakere süreci başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "TMSF, bu çabalardan olumlu bir sonuç alınması beklentisiyle ve bir iyi niyet göstergesi olarak Aslanlı Köşk'ün satışını bir ay ertelemiştir. Ancak müzakerelerde borç miktarı ve ödenme biçimi ile ilgili bir anlaşmaya varılamamış, gerek yönetim değişikliği, gerekse Sayın Halis Toprak tarafından gazetelere verilen özür ilanlarının TMSF'nin yasal takibini engellemeye ve ertelemeye yönelik taktikler olduğu anlaşılmıştır.

Grubun finansal yapısı incelendiğinde normal ticari faaliyetlerden elde edilecek kaynaklarla borçların ödenmesinin mümkün olmadığı, varlık satışlarının zorunlu olduğu görülmektedir. Ancak grup kendi rızası ile varlıklarını satmaya yanaşmadığı için, TMSF'nin alacaklarının tahsili amacıyla 6183 Sayılı yasa hükümleri uyarınca cebri icra satışlarına başlamıştır."

"ŞEFFAF, REKABETÇİ VE KAMUYA AÇIK BİR İHALE YÖNTEMİ İZLENDİ"
TMSF'nin açıklamasında, fonun daha önceki ihalelerinde olduğu gibi söz konusu taşınmazın satışında da kamu menfaatini dikkate alarak şeffaf, rekabetçi ve kamuya açık bir ihale yöntemi izlediği ifade edilirken, SPK lisanslı bir şirkete gayrimenkulün kıymet takdiri yaptırıldığı, iki farklı değerlemeden yüksek olanı üzerinden muhammen bedel ilan edildiği, 3 katılımcı ile 69 kez pey sürülerek muhammen bedelin yüzde 113 üzerinde bir satış  geçekleştirildiği anımsatıldı.

Ancak Toprakbank hakim ortağının, muhtelif vesilelerle satışa konu varlıklarla ilgili kamuoyuna duyurduğu fiyatların, hiçbir objektif veriye dayanmayan ve piyasa şartlarını dikkate almayan gayriciddi rakamlar olduğu kaydedilen açıklamada, "Ayrıca, Aslanlı Köşk satışında TMSF, fiyatın muhammen bedelin altında kalma ihtimalini göz önünde bulundurarak, Gruptan alacağına mahsup edilmek üzere ihaleye katılarak pey sürmüş, Fon Kurulu'nun verdiği yetki çerçevesinde artırımda bulunmuş ve gayrimenkulün muhammen bedelin üzerin bir fiyata satılmasına katkıda bulunmuştur" ifadesi kullanıldı.

Diğer taraftan katılımı artırmak amacıyla ihale duyurularının en geniş biçimde yapıldığına işaret edilen açıklamada, Aslanlı Köşk'ün ilk olarak 23 Mayıs 2007'de, 19 milyon 230 bin TL'den satışa çıkarıldığı, ilk ihalede katılımcı olmaması üzerine 30 Mayıs 2007'de ikinci ihalenin yapıldığı, 5 ulusal gazetede yayımlanan ilanlar, basın bültenleri, duyurular ve basında çıkan çok sayıda habere rağmen her iki ihaleye de katılımcı olmadığı hatırlatıldı.

ASLANLI KÖŞK İLE AHMET AFİF PAŞA YALISI'NIN FARKI...

Dün 21 milyon 368 bin TL üzerinden ihaleye çıkıldığı, satışın duyurulması amacıyla 7 kez ulusal gazetelere ilan verildiği, basın bültenleri yollandığı ve TMSF resmi WEB sitesinde satışın duyurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Aslanlı Köşk ihalesinin ardından Toprak Grubu Hukuk İşleri Grup Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Ahmet Afif Paşa Yalısı ile karşılaştırma yapılarak satış fiyatı üzerinde bir spekülasyon başlatılmıştır. Ancak aşağıda arz edildiği üzere bu iddialar temelsiz ve gerçek dışıdır. Mukayese yapılan Ahmet Afif Paşa Yalısı Boğazdaki tarihi değeri olan, nadir ve değerli yalılardan biridir. Aslanlı Köşk'ün ise Boğaza değil, sadece yola cephesi bulunmaktadır. Ahmet Afif Paşa Yalısı bütün hukuksal süreçlerden geçtikten sonra TMSF mülkü haline gelmiş olup, satış sonrası herhangi bir hukuki ihtilafa konu olması beklenmemektedir. Oysa Aslanlı Köşk ihalesi, bir cebri icra satışıdır. Ve nitekim ihalenin hemen ardından borçlu grup tarafından ihalenin iptali için dava açılacağı duyurulmuştur. İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansımıştır. Toprak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer yetkilileri tarafından Aslanı Köşk'ün satılamamasını sağlamak amacıyla, basın ilanları ve açıklamaları ile sürekli potansiyel alıcılar caydırılmış iken Ahmet Afif Paşa Yalısı için böyle bir durum söz konusu olmamıştır."

GRUBUN BORCU 132 MİLYON 639 BİN DOLAR

TMSF'nin açıklamasında, Toprak Grubu'nun borçlarını ödemek üzere, TMSF ile 18 Aralık 2004 tarihinde ana protokol, 6 Şubat 2008 tarihinde ise ek protokol imzaladığı hatırlatılarak, ek protokole göre, Grup tarafından ödenmesi taahhüt edilen ancak ödenmeyen borç miktarının 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle temerrütsüz 132 milyon 639 bin 123 dolar olduğu bildirildi.

Açıklamada, "TMSF'ye borcunu ödemek istemeyen, daha evvel altına imza attığı borçlarını dahi inkara kalkışan ve Fon'dan alacaklı olduğunu iddia edecek kadar ciddiyetten uzaklaşan bir batık banka patronunun dolambaçlı yöntemlerle Fon'un alacak takip süreçlerini sekteye uğratması girişimlerine göz yumulmayacaktır. TMSF, batık banka hakim ortaklarından kamu alacaklarının en yüksek bedel ile tahsili için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili diğer gazetelerde çıkan haberler:

TMSF'den Toprak'a jet yanıt

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İstinye'deki ‘Aslanlı Köşk' ihalesiyle ilgili olarak işadamı Halis Toprak'ın ‘ucuza satıldı' eleştirisine yanıt verdi

Toprak, bu satışı Aslanlı Köşk'e yürüme mesafesindeki Ahmet Afif Paşa Yalısı'na verilen 58 milyon liralık teklifle karşılaştırarak, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirmişti.
TMSF, dün, Ahmet Afif Paşa Yalısı'nın boğazda, tarihi değeri olan, nadir yalılardan biri olduğunu, Aslanlı Köşk'ün boğaza değil yola cephesi bulunduğunu belirterek, “Konum farklılığı fiyata yansımıştır” şeklinde açıklama yaptı.
TMSF'nin, miktarı daha önce Halis Toprak ve diğer yetkililer tarafından kabul edilmiş olan fon alacaklarının protokol şartlarına uygun olarak ödenmemesi üzerine, yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde gruba ait gerçek ve tüzel kişilerin sahip oldukları varlıkları satarak fon alacaklarının tahsili yoluna gidildiği hatırlatıldı.
Açıklamada, SPK lisanslı bir şirkete kıymet takdiri yaptırıldığı, iki farklı değerlemeden yüksek olanı üzerinden muhammen bedel ilan edildiği anımsatıldı.
Halis Toprak'ın borçlarından dolayı TMSF'ye geçen Aslanlı Köşk, önceki gün, 23.8 milyon liraya işadamı Remzi Gür'ün vekili olduğu belirtilen avukat Hakan Beroğlu'na satılmıştı. (Milliyet)

İki köşk arasında 34.2 milyon lira fiyat farkı oluştu çünkü...
 
Ahmet Afif Paşa Yalısı Boğaz kıyısında, Aslanlı Köşk caddeye bakıyor.
Ahmet Afif Paşa'nın hukuki sorunu yok, Aslanlı Köşk anında davalık oldu.
Halis Toprak, Aslanlı Köşk'te alıcıları caydırdı, Ahmet Afif Paşa'da öyle olmadı.

TMSF'nin Uzanlar'dan kalan Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e 58 milyon liraya, Toprak'tan kalan Aslanlı Köşkü ise Ramsey'in sahibi Remzi Gür'e 23.8 milyon liraya satmasının ardından, fiyat tartışması başladı.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Uzanlar'ın Ahmet Afif Köşkü'nü 58 milyon liraya Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e (ihaleye Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı olan eşi Haluk Dinçer girmişti) satmasından bir gün sonra Toprak'ın Aslanlı Köşkü'nü 23.8 milyon liraya Gürmen Giyim'in (Ramsey) patronu Remzi Gür'e ihale etmesi tartışmalara yol açtı. Aslanlı Köşk'ün satışına yönelik Toprak Grubu'ndan gelen eleştirileri yanıtlayan TMSF, fiyat spekülasyonlarının temelsiz olduğunu öne sürdü. Toprak Holding, Ahmet Afif Paşa Yalısı'na yürüme mesafesindeki Aslanlı Köşk'ün asıl fiyatının 164 milyon lira olması gerektiğini öne sürerken TMSF, Aslanlı Köşk'ün fiyatınının mukayese yapılan Ahmet Afif Paşa Yalısı'na göre düşük olmasının bazı nedenleri olduğunu açıkladı. Başbakan'ın yakın arkadaşı olarak tanınan Remzi Gür'ün Aslanlı Köşk'e verdiği fiyata ilişkin, TMSF'den gelen açıklamada şöyle denildi: "Aslanlı Köşk ilk olarak 23 Mayıs 2007'de, 19 milyon 230 bin YTL'den satışa çıkarıldı, ilk ihalede katılımcı olmaması üzerine 30 Mayıs 2007'de ikinci ihale yapıldı. 5 ulusal gazetede yayımlanan ilanlar, basın bültenleri, duyurular ve basında çıkan çok sayıda habere rağmen her iki ihaleye de katılımcı olmadı. Bu defa 15 Nisan 2009 tarihli ihalede 21 milyon 368 bin TL üzerinden ihaleye çıkıldı, satışın duyurulması amacıyla 7 kez ulusal gazetelere ilan verildi, basın bültenleri yollandı ve TMSF resmi web sitesinde satış duyuruldu."

Açıklamada, Ahmet Afif Paşa Yalısı ile Aslanlı Köşk arasında neden 34.2 milyon liralık fiyat farkı bulunduğuna ilişkin değerlendirmelere karşı, TMSF 3 temel neden sıraladı.

Boğaz cephesi etkiledi

Mukayese yapılan Ahmet Afif Paşa Yalısı (eski sahibi Uzanlar'dı) boğazdaki tarihi değeri olan, nadir ve değerli yalılardan biri. Aslanlı Köşk'ün ise boğaza değil, sadece yola cephesi bulunuyor.

Ahmet Afif Paşa Yalısı bütün hukuksal süreçlerden geçtikten sonra TMSF mülkü haline geldi. Satış sonrası herhangi bir hukuki ihtilafa konu olması beklenmiyor. Oysa Aslanlı Köşk ihalesi bir cebri icra satışı. Nitekim ihalenin hemen ardından borçlu grup tarafından ihalenin iptali için dava açılacağı duyuruldu. İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansıdı.

Toprak alıcıları caydırdı

Toprak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı (Halis Toprak) ve diğer yetkilileri tarafından Aslanlı Köşk'ün satılamamasını sağlamak amacıyla, basın ilanları ve açıklamaları ile sürekli potansiyel alıcılar caydırılmış iken Ahmet Afif Paşa Yalısı için böyle bir durum sözkonusu olmadı.

TMSF: Batık patron bize engel olamaz

TMSF'nin "ek protokol"e göre Toprak Grubu tarafından ödeneceği taahhüt edilen borç miktarının temerrüdsüz 132 milyon 639 bin dolar olduğu hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi: "TMSF'ye borcunu ödemek istemeyen, daha evvel altına imza attığı borçlarını dahi inkara kalkışan ve Fon'dan alacaklı olduğunu iddia edecek kadar ciddiyetten uzaklaşan bir batık banka patronunun dolambaçlı yöntemlerle Fon'un alacak takip süreçlerini sekteye uğratması girişimlerine göz yumulmayacak. TMSF, batık banka hakim ortaklarından kamu alacaklarının en yüksek bedel ile tahsili için çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek."

CHP sordu: Remzi Gür köşkü kimin adına aldı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TMSF tarafından Ramsey'in sahibi Remzi Gür'e satılan Halis Toprak'ın Aslanlı Köşkü'nü Meclis gündemine taşıdı. Öztürk, Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Remzi Gür'ün ihaleyi kimin adına aldığını" sordu. Öztürk, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "TMSF bu satıştan ne kadar gelir elde etmiştir? Ödeme hangi biçimde yapılacaktır? Kamuoyunda konuşulan Remzi Gür'ün ihaleyi iktidar partisinde önemli bir görevde bulunan bir kişi adına aldığı iddiaları doğru mudur?" (Hürriyet)

TMSF: Aslanlı Köşk'ün Boğaz'a cephesi yok

TMSF, Ahmet Afif Paşa Yalısı ve Aslanlı Köşk'e ilişkin karşılaştırmalara yönelik açıklamalarda bulundu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ahmet Afif Paşa Yalısı'nın boğazdaki tarihi değeri olan, nadir ve değerli yalılardan biri olduğunu, Aslanlı Köşk'ün ise Boğaza değil, sadece yola cephesi bulunduğunu belirterek, "İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansımıştır" açıklamasını yaptı.

TMSF'den, Aslanlı Köşk satışına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin, miktarı daha önce Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak ve diğer yetkililer tarafından kabul edilmiş olan fon alacaklarının protokol şartlarına uygun olarak ödenmemesi, hatta fondan alacakları olduklarını iddia etmeleri üzerine, ilgili yasaların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde gruba ait gerçek ve tüzel kişilerin sahip oldukları varlıkları satarak fon alacakalarının tahsili yoluna gittiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 15 Nisan 2009 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Aslanlı Köşk olarak anılan taşınmazın ise muvazaalı yöntemlerle içi boşaltılan ve zarara uğratılan Toprakbank A.Ş'den kaynaklanan Toprak Grubu'nun kamuya olan borçlarının tahsili için 6183 Sayılı Yasaya göre TMSF Fon Kurulu kararı ile satışa çıkarıldığı belirtildi.

Gruptan olan alacakların yeniden yapılandırılması

Toprak Holding'teki yeni yönetim yapılanması çalışmalarından sonra gruptan olan alacakların yeniden yapılandırılması amacıyla bir müzakere süreci başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TMSF, bu çabalardan olumlu bir sonuç alınması beklentisiyle ve bir iyi niyet göstergesi olarak Aslanlı Köşk'ün satışını bir ay ertelemiştir. Ancak müzakerelerde borç miktarı ve ödenme biçimi ile ilgili bir anlaşmaya varılamamış, gerek yönetim değişikliği, gerekse Sayın Halis Toprak tarafından gazetelere verilen özür ilanlarının TMSF'nin yasal takibini engellemeye ve ertelemeye yönelik taktikler olduğu anlaşılmıştır.

Grubun finansal yapısı incelendiğinde normal ticari faaliyetlerden elde edilecek kaynaklarla borçların ödenmesinin mümkün olmadığı, varlık satışlarının zorunlu olduğu görülmektedir. Ancak grup kendi rızası ile varlıklarını satmaya yanaşmadığı için, TMSF'nin alacaklarının tahsili amacıyla 6183 Sayılı yasa hükümleri uyarınca cebri icra satışlarına başlamıştır."

"Şeffaf, rekabetçi ve kamuya açık bir ihale yöntemi izlendi"

TMSF'nin açıklamasında, fonun daha önceki ihalelerinde olduğu gibi söz konusu taşınmazın satışında da kamu menfaatini dikkate alarak şeffaf, rekabetçi ve kamuya açık bir ihale yöntemi izlediği ifade edilirken, SPK lisanslı bir şirkete gayrimenkulün kıymet takdiri yaptırıldığı, iki farklı değerlemeden yüksek olanı üzerinden muhammen bedel ilan edildiği, 3 katılımcı ile 69 kez pey sürülerek muhammen bedelin yüzde 113 üzerinde bir satış geçekleştirildiği anımsatıldı.

Ancak Toprakbank hakim ortağının, muhtelif vesilelerle satışa konu varlıklarla ilgili kamuoyuna duyurduğu fiyatların, hiçbir objektif veriye dayanmayan ve piyasa şartlarını dikkate almayan gayriciddi rakamlar olduğu kaydedilen açıklamada, "Ayrıca, Aslanlı Köşk satışında TMSF, fiyatın muhammen bedelin altında kalma ihtimalini göz önünde bulundurarak, Gruptan alacağına mahsup edilmek üzere ihaleye katılarak pey sürmüş, Fon Kurulu'nun verdiği yetki çerçevesinde artırımda bulunmuş ve gayrimenkulün muhammen bedelin üzerin bir fiyata satılmasına katkıda bulunmuştur" ifadesi kullanıldı.

Diğer taraftan katılımı artırmak amacıyla ihale duyurularının en geniş biçimde yapıldığına işaret edilen açıklamada, Aslanlı Köşk'ün ilk olarak 23 Mayıs 2007'de, 19 milyon 230 bin TL'den satışa çıkarıldığı, ilk ihalede katılımcı olmaması üzerine 30 Mayıs 2007'de ikinci ihalenin yapıldığı, 5 ulusal gazetede yayımlanan ilanlar, basın bültenleri, duyurular ve basında çıkan çok sayıda habere rağmen her iki ihaleye de katılımcı olmadığı hatırlatıldı.

Taşınmazlar arasındaki fark

Dün 21 milyon 368 bin TL üzerinden ihaleye çıkıldığı, satışın duyurulması amacıyla 7 kez ulusal gazetelere ilan verildiği, basın bültenleri yollandığı ve TMSF resmi WEB sitesinde satışın duyurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aslanlı Köşk ihalesinin ardından Toprak Grubu Hukuk İşleri Grup Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Ahmet Afif Paşa Yalısı ile karşılaştırma yapılarak satış fiyatı üzerinde bir spekülasyon başlatılmıştır. Ancak aşağıda arz edildiği üzere bu iddialar temelsiz ve gerçek dışıdır. Mukayese yapılan Ahmet Afif Paşa Yalısı Boğazdaki tarihi değeri olan, nadir ve değerli yalılardan biridir. Aslanlı Köşk'ün ise Boğaza değil, sadece yola cephesi bulunmaktadır. Ahmet Afif Paşa Yalısı bütün hukuksal süreçlerden geçtikten sonra TMSF mülkü haline gelmiş olup, satış sonrası herhangi bir hukuki ihtilafa konu olması beklenmemektedir. Oysa Aslanlı Köşk ihalesi, bir cebri icra satışıdır. Ve nitekim ihalenin hemen ardından borçlu grup tarafından ihalenin iptali için dava açılacağı duyurulmuştur. İki taşınmazın hukuki konum farklılığı doğal olarak fiyata ve katılım düzeyine yansımıştır. Toprak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer yetkilileri tarafından Aslanı Köşk'ün satılamamasını sağlamak amacıyla, basın ilanları ve açıklamaları ile sürekli potansiyel alıcılar caydırılmış iken Ahmet Afif Paşa Yalısı için böyle bir durum söz konusu olmamıştır."

Grubun borcu 132 milyon 639 bin 123 dolar

TMSF'nin açıklamasında, Toprak Grubu'nun borçlarını ödemek üzere, TMSF ile 18 Aralık 2004 tarihinde ana protokol, 6 Şubat 2008 tarihinde ise ek protokol imzaladığı hatırlatılarak, ek protokole göre, Grup tarafından ödenmesi taahhüt edilen ancak ödenmeyen borç miktarının 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle temerrütsüz 132 milyon 639 bin 123 dolar olduğu bildirildi.

Açıklamada, "TMSF'ye borcunu ödemek istemeyen, daha evvel altına imza attığı borçlarını dahi inkara kalkışan ve Fon'dan alacaklı olduğunu iddia edecek kadar ciddiyetten uzaklaşan bir batık banka patronunun dolambaçlı yöntemlerle Fon'un alacak takip süreçlerini sekteye uğratması girişimlerine göz yumulmayacaktır.

TMSF, batık banka hakim ortaklarından kamu alacaklarının en yüksek bedel ile tahsili için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi. (Dünya)

TMSF'den Toprak'a sert cevap

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ahmet Afif Paşa Yalısı ile Aslanlı Köşk arasındaki fiyat farkını eleştiren Halis Toprak'a sert cevap verdi: "Yalının biri Boğaz'a bakıyor diğeri yola. Fiyat farkı normal." TMSF açıklamasında şöyle denildi:

2 YIL HAPSİ İSTENDİ
"TMSF'ye borcunu ödemeyen, imza attığı borçlarını dahi inkara kalkışan ve Fon'dan alacaklı olduğunu iddia edecek kadar ciddiyetten uzaklaşan bir batık banka patronunun, Fon'un alacak takip süreçlerini sekteye uğratması girişimlerine göz yumulmayacaktır." Öte yandan, Halis Toprak için, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e gazete ilanıyla hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Toprak, kamu görevlisine hakaretle suçlanıyor. (Takvim)

İlgili haberler

Halis Toprak'ın Aslanlı Köşk'ü satıldı

TMSF Aslanlı Köşk'ü satışa çıkarıyor 


Geri Dön