19 / 04 / 2024

TMSF'den satılık 47 gayrimenkul!

TMSF'den satılık 47 gayrimenkul!

TMSF, muhammen bedelleri toplamı yaklaşık 14 milyon lira olan 47 taşınmaz için 30 Haziran'a kadar teklif alacak



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı, 47 taşınmazı, teklif alma yöntemiyle satışa çıkardı. Muhammen bedelleri toplamı 13 milyon 827 bin 560 lira olan 47 taşınmaz için 30 Haziran 2009 Salı günü, mesai bitimine kadar teklif alınacak.

Satışa sunulan taşınmazlar; Ankara, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Düzce, Kayseri, Hatay, İzmir, Konya, Ordu, Samsun, Trabzon ve Zonguldak illerinde yer alıyor. 3 milyon 270 bin lira muhammen bedelle sahip Kayseri'deki 16 bağımsız bölümden oluşan dükkan, satışa sunulacak gayrimenkuller arasında en yüksek değere sahip olma özelliği taşıyor. Bu taşınmazı, 2 milyon 700 bin lira ile İstanbul'da yer alan metruk fabrika binası takip ediyor. Satışa sunulan gayrimenkuller arasında yüksek değerli olanların yanı sıra 910 ile bin 300 lira değerinde arsalar da bulunuyor.

Son teklif süresi 30 Haziran

Teklif sahiplerinin, teklif ve taahhütname formunu doldurarak, istenen belgelerle birlikte 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı, Büyükdere Caddesi, Numara143, Kat 10, Esentepe–İstanbul adresine ulaştırmaları gerekiyor. İlgili form ve diğer bilgiler, www.tmsf.org.tr web adresindeki “30.06.2009–Teklife Açık Taşınmaz Satışı” linkinde yer alıyor.

Muhammen bedel ve üzerinde verilen teklifler, 30 Haziran 2009 tarihi mesai saati bitiminde topluca değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmenin ardından tek teklif verilen taşınmazlar için teklif sahibine yazılı tebligat gönderilerek.  Teklifinin uygun bulunup bulunmadığı, uygun bulunmuşsa  satış bedelini ödemesi gereken son tarih bildirilecek. Birden fazla teklif verilen taşınmazlar için ise teklif sahipleri arasında kendilerine bildirilecek yer ve zamanda açık artırma yapılarak, açık artırmada en yüksek teklifi veren istekliye gerekli onayın ardından bildirimde bulunularak, yapılması gereken işlemler hakkında bilgi verilecek.

Teklif sahiplerinin, teklif verecekleri gayrimenkule ait muhammen satış bedelinin yüzde 5'i tutarındaki nakit teminatı, T.Vakıflar Bankası Esentepe Şubesi'ndeki 00***********8256 numaralı hesabına yatırmaları gerekiyor. Nakit teminat yatırılması durumunda ilgili dekontun, teminat mektubu verilmesi halinde ise en az 3 ay süreli geçici banka teminat mektubu aslının da teklif sahibine ait diğer belgelerle birlikte, 30 Haziran 2009 Salı günü mesai bitine kadar yukarıda belirtilen adrese teslim edilmesi gerekiyor.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön