02 / 05 / 2024

TOBB, Esnaf Hastanesi'ni ne zaman devralacak?

TOBB, Esnaf Hastanesi'ni ne zaman devralacak?

Esnaf Hastanesi, Türkiye'nin kar amacı gütmeyen ilk özel hastanesi



1937'de kurulan hastane, istanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı tarafından idare ediliyor. Vakfın kurucuları arasında ise istanbul Ticaret Odası, istanbul Sanayi Odası, istanbul Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası var. Hastane birkaç yıl önce 10 milyon TL'ye yenilenmiş ve Business Esnaf Hastanesi adını almıştı. Ancak hastane 2008'de finansal sıkıntıya girdi. Son çare olarak da odaların çatı örgütü TOBB'un kapısı çalındı.

Hastanenin TOBB ETÜ'ye (Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) bağlanarak, bir üniversite hastanesine dönüştürülmesi önerildi. TOBB bunu prensipte kabul etti. Öğrendiğimize göre de hastaneye 3 milyon TL kaynak (avans) aktaran TOBB, bir türlü devir işlemlerini tamamlayamamış.

Ancak bu durum için de Business Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın'ın bir formül bulduğu konuşuluyor. Bu formüle göre, vakfın yakında gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul toplantısında, TOBB temsilcisi bir isim yönetime alınacakmış. Bu şekilde TOBB'un hastaneyi daha çok sahiplenmesi ve devrin daha hızlı yapılması planlanıyor. Ayrıca bu süreçte TOBB'un en az 4.5 milyon TL'lik ekstra kaynak aktarma sözü olduğunu da belirtelim. 
Para Dergisi


Geri Dön