16 / 04 / 2024

TOBB laboratuvar binasının temeli atıldı!

TOBB laboratuvar binasının temeli atıldı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ndeki Laboratuar binasının temeli atıldı. Temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şeyh Edebali Üniversitesi'ndeki Laboratuar binası temel atma törenine katıldı.


Hisarcıkoğlu, daha sonra Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen' Ekonomiye değer katanlar' ödül törenine katıldı.


Tüfenkci, "Türkiye'nin iktisadi hayattaki başarısı öncelikle işadamlarımızın başarısıdır. Sizlerin ekonomik faaliyetleriniz kadar güveniniz, inancınız ve girişimci cesaretiniz Türkiye'yi dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olmasını sağlayacak en önemli güçlerden biridir" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin bölgesinde cazibe merkezi haline dönüştüğünü söyleyen Tüfenkci, "Bölgemizin en çok tercih edilen yatırım üslerinden birisi haline geldik ve bir cazibe merkezine dönüştük. 2002'den bu yana 184 milyar doları aşkın yabancı yatırım çektik. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ülkemize 9.6 milyar dolar tutarında uluslararası yatırım çektik. Kendi girişimcilerimiz de artık yurtdışında oyunun kurallarını kendileri belirliyor. Yurtdışındaki Türk yatırımları 31 milyar dolara ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.




Hürriyet


Geri Dön