24 / 04 / 2024

TOBB Zeytinburnu projesinin imar planı değişikliği askıya çıktı!

TOBB Zeytinburnu projesinin imar planı değişikliği askıya çıktı!

Kalkavan, Hasan Sever İnşaat ve Gül İnşaat'ın karma proje inşa edeceği TOBB Zeytinburnu projesinin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı. TOBB Zeytinburnu Kazlıçeşme projesinin imar planları 7 Temmuz'da askıdan inecek...



TOBB Zeytinburnu projesinin imar planı değişikliği askıya çıktı!


Kalkavan, Hasan Sever İnşaat ve Gül İnşaat geçtiğimiz yılın ortasında TOBB'un İstanbul Zeytinburnu arazisini  1 milyar 140 milyon TL teklifle satın almıştı. 


Zeytinburnu Kazlıçeşme  Mahallesi 774 Ada 61 Parseldeki TOBB Zeytinburnu proje alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bakanlık tarafından 29 Nisan 2014 tarihinde onaylandı.


Turizm+ticaret+konut olarak belirlenen alan içerisinde sağlık tesis alanı ve aile sağlık merkezi de planlandı. Bugün askıya çıkarılan TOBB Zeytinburnu imar planı değişikliği 7 Temmuz 2014 tarihinde askıdan inecek.


PLAN NOTLARI:


1. Planlama onama sınırı içerisinde kalan 774 ada 61 parsel "Turizm+Ticaret+Konut Alanı", "Sağlık Tesis Alanı", "Aile Sağlık Merkezi" ve "Yol Alanı"dır.


2. Turizm + Ticaret + Konut Alanında toplam inşaat alanının en az yüzde 50'si Turizm+Ticaret alanı kullanımında olacaktır. 


3. Planda gösterilen teknik ve sosyal donatı alanları dışında, konut olarak kullanılan alanda yaşayacak nüfusun ihtiyacı olan teknik ve sosyal donatı alanları Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik hükümlerin de belirtilen standartlar çerçevesinde kendi parseli içinde karşılanacaktır.


4. Sağlık Tesis Alanı ve Aile Sağlık Merkezi kamuya bedelsiz terk edilmeden uygulamaya geçilmez.


5. Emsal 2,20. Deniz seviyesinden itibaren Hmax: 70 metredir.


6. Turizm + Ticaret + Konut alanlarınd, her tür turizm tesisleri ve konaklama merkezleri, ptel, motel, apart vb. yapılar, iş merkezi, konut (rezidans), ofis, büro, alışveriş merkezleri, toptan ve perakende ticaret, eğlence merkezi, çarşı, çok katlı mağaza, lokantalar, restoran, ticaret birimleri, otopark, spor, eğlence, dinlenme, balo-konferans, sergi salonları, özel sosyal ve kültürel (sinema, tiyatro, müze, kütüphane vb.) tesisler, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilir.


7. Parsel sınırları içerisinde tabi zemin altında kalmak şartıyla parsel bütününde zemin altı otoparklar yapılabilir.


8. Otopark ihtiyacı, her bağımsız birim için bir araçlık otoparktan az olmamak üzere, parsel bünyesinde sağlanacaktır.


9. Avrupa Yakası Mikrobölgeleme Projesinde belirtilen hususlara uyulması zorunludur. Parsel bazında Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu onaylanmadan ve Zemin Etüd'ü yapılmadan uygulamaya geçilmez.


10. İlgili kamu kurum ve kuruluş görüşleri alınmak suretiyle yeri vaziyet planında belirtilmek suretiyle alanda heliport alanı yapılabilir.


11. Planlama alanının güney cephesindeki çekme mesafelerinin tespitinde alandaki kısmi yapılaşma göz önünde bulundurularak, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve İlgili Yönetmelik hükümlerince belirlenecek sahil şeridine uyulması zorunludur.


12. Açıklanmayan hususlarda mer'i planı hükümleri ile 3194 sayılı İmar Kanunu ve İlgili Yönetmelik hükümleri geçerlidir.



İmar planları için tıklayın



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön