20 / 04 / 2024

TOBB Zeytinburnu'nda düğüm Ekim'de çözülüyor!

TOBB Zeytinburnu'nda düğüm Ekim'de çözülüyor!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'TOBB Zeytinburnu'nda düğüm çözülüyor' başlıklı yazıyı kaleme aldı...



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yani TOBB, yaklaşık 4 yıl önce Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan Zeytinburnu'ndaki 73 bin metrekarelik arsanın ihalesinde en yüksek teklifi vererek (yüzde 18 KDV hariç 392 milyon TL) arazinin sahibi olmuştu. Hatta o dönemde bu arazide devletin hazine arayacağı iddiaları gündeme gelmişti. Arazi daha önce 184 milyon TL'ye ihale yoluyla satılmış, ancak iptal edilmişti. Emlak Konut GYO, arazide 'devletin hazine, altın arayacağı' iddiaları nedeniyle değil, istenilen rakama ulaşılmadığı için iptal edildiğini açıklamak durumunda kalmıştı.

Buna rağmen Emlak Konut GYO, ihale şartnamesine yeni ihalede satıştan sonra herhangi bir resmi aramayla hazine vesaire çıkması halinde yüzde 25'inin kendisine, yüzde 50'sinin devlete, yüzde 25'inin ise arazinin yeni sahibine ait olacağına ilişkin bir madde koydurmuştu. TOBB'un girdiği ve kazandığı ihalede de bu şart korunmuştu.

İhalede son duruma gelecek olursak, arazinin yeni sahibi TOBB, yaklaşık 7 ay önce araziye yatırım yapılması işini ilan vererek ihaleye çıkardı. 774 Ada 3 (26.720 metrekare) ve 41 (46.280 metrekare) parseller için açılan ihale açık ihale usulü ile yapılacak ve yerli yabancı gerçek ve tüzel kişilere ve ortak girişimlere de açık...

İhaleye katılmak için aralarında NEF Gayrimenkul, Fer Yapı, Sinpaş ve Astay Gayrimenkul'ün de bulunduğu 10 firma şartname almış. Ancak bu firmalardan 5'i ihaleden çekilmiş. Kalan firmaların mimari projeleri bu hafta sonuna kadar yarışacak.
şžartname alan şirketlerin, ihaleye kimin katılacağından, kimlerle yarışacaklarından haberi de yok üstelik. TOBB bu konuda ser veriyor sır vermiyor. İhale sürecini büyük bir gizlilikle yürütüyor. Ancak aldığım duyumlara göre bu süreç Ekim ayında sonuçlanacak.

İhalenin favori isimleri arasında Sinpaş ve Astay Gayrimenkul'ün gösterildiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Malum iki firma da Zeytinburnu sakini...

Alize Dinckök Eyüboğlu yeni şirket kurdu

Akkök Holding'in patronu Ali Raif Dinçkök'ün kızı Alize Dinçkök Eyüboğlu yeni bir inşaat şirketi kurdu. 50 bin TL sermayeyle kurulan şirketin adı Akkon Yapı Taahhüt İnşaat Müşavirlik Anonim şžirketi. 8 Eylül'de resmi kayıtlarının yapıldığı şirket, faaliyetlerini Akkök Holding'in Gümüşsuyu'ndaki genel merkezinden yürütecek.

Yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Akkök şžirketler Grubu'nun gayrimenkul sektöründe öncü şirketi Akis Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Gökşin Durusoy üstleniyor. Alize Dinçkök Eyüboğlu Başkan Yardımcısı, Erkan Atalay ve Mehmet Emin çiftçi de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.

Akkon Yapı'nın faaliyet alanları arasında inşaat taahhüt işleri, konut, toplu konut, modern yerleşim birimleri, ticari ve sanayi işyerleri, yol, köprü, fabrika, depo tesisleri, oteller ve sosyal amaçlı sportif tesis inşaatlarım yapmak ve satmak bulunuyor.
Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön