26 / 04 / 2024

TOBB'dan Maltepe Fuarı'na tam destek!

TOBB'dan Maltepe Fuarı'na tam destek!

Ali Kılıç, Anadolu Yakası Maltepe'de yapılacak Uluslararası Fuar ve de Kongre Merkezi ile ilgili görüştüğü TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.



TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Maltepe’de yapılacak Kongre ve Fuar Merkezi’ne tam destek geldi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'de yapılacak Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili görüştüğü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu, "Vizyonu olan bir proje, hayırlı bir proje. Bu konuda size desteğimiz tamdır" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de yapmayı planladığı Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi için ulusal ve uluslararası alanda girişimlerini sürdürüyor. Kılıç, Almanya’da Münih Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi yöneticilerinin desteğini aldıktan sonra yurt içinde de, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile görüşmelerine devam ediyor. Kılıç, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili dün akşam da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıkoğlu ile görüştü. Bugüne kadar Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili yaptığı ve yapmayı öngördüğü çalışmalar hakkında Hisarcıklıoğlu’na bilgi veren Kılıç, tamamlandığında ilk yıl ülke ekonomisine yaklaşık 5 milyar dolar, 2023 yılında 10 milyar dolar ekonomik katkısı olacak ve 25 bin kişiye iş olanağı sağlayacak projesi için destek istedi.


HAYIRLI BİR PROJE

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, Kılıç’ı dinledikten sonra, "Gerçekten heyecan verici, hayırlı bir proje" dedi. Maltepe'de yapılacak uluslararası bir projenin, sadece Maltepe’ye değil, İstanbul'un Anadolu yakasının yanı sıra Türkiye'nin ikinci büyük sanayi kenti olan Kocaeli'ne de hizmet vereceğini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Sizi kutluyorum, büyük bir proje, vizyonu olan bir proje. Hayırlı bir iş. İnşallah gerçekleşirse Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. TOBB olarak destekleyeceğimiz bir proje. Bu konuda her zaman desteğimiz arkanızda olacak" diye konuştu.



Geri Dön