18 / 04 / 2024

Tokat Niksar Devlet Hastanesi'nin eski binasına ne olacak?

Tokat Niksar Devlet Hastanesi'nin eski binasına ne olacak?

Tokat Niksar Devlet Hastanesi'nin eski binasının ne olacağı merak edilmeye başlandı. Bina atıl vaziyette mesken yuvası haline dönüştü.



Tokat Niksar'ın en değerli ve güzel yerinde bulunan, Niksar Devlet Hastanesi eski binasının ne olacağı merakla bekleniyor, boş binayı gerek gündüz gerekse akşamları uygunsuz kişilerin mesken tutması çevre halkını rahatsız ve tedirgin ediyor.


Niksar Devlet Hastanesi'nin 2 yıl önce Ayvaz Mahallesi çevre yolu alt kısmında 125 yataklı yeni binasına taşınmasıyla, şehrin merkezinde bulunan eski binası atıl duruma düştü. Hastanenin yeni binasına taşınmasıyla birlikte GOP Mah. Mehmet Akif Ersoy Cad. üzerinde bulunan eski hastane binasının boş ve atıl durumda bulunması ise vatandaşları hem üzüyor hem de tedirgin ediyor. Binanın biran önce değerlendirilmesini isteyen mahalleli atıl ve kullanılmayan bina ve çevresine başıboş insanların (serseri) mesken tutmasından dolayı tedirgin olduklarını söylediler.  


Öte yandan haber merkezimize çok sayıda gelen ihbarlarda eski hastane binasını gençlerin adeta mesken tuttuğu, burada alkol ve yasaklı maddeler kullandıkları ve ahlaksız durumların da meydana geldiği de belirtiliyor.


Gazetemizin hastane çevresinde yaptığı araştırmada, binanın camlarının kırılarak parçalandığını, bina içerisinde ateş yakıldığı, duvarlara sprey boya ile yazılar yazıldığı ve binanın adeta kaderine terkedildiği gözlendi. Çevrede yaşayan vatandaşlar, binanın durumunun ne olacağını bilmediklerini belirterek bir an önce ya eski binanın yıkılmasını yada boş durumdan kurtarılmasını istediler.


Eski binanın ne olacağı ve yerine ne yapılacağı ise merakla beklenirken, kamuoyunda eski binanın TOKİ'ye devredileceği ve binanın yıkılarak yerine konutlar yapılacağı konuşuluyor. Bir diğer iddia ise, eski binanın sağlık çalışanları için düzenlenerek lojman olarak kullanılacağı kamuoyunda dile getiriliyor.


“155'i Aramak Çözüm Olmuyor”


Mahalle sakinleri 155 Polis ihbar hattını aramanın da çare olmadığını belirterek; “155 polis ihbar hattını arıyoruz, polisler sağ olsunlar geliyor buradaki şahısları bölgeden uzaklaştırıyorlar ama polisler gittikten sonra yine geliyorlar. Polislere de kızamıyoruz sonuçta burada 24 saat nöbet tutacak halleri yok.


“Bina kaderine terkedildi sahip çıkılmıyor”


Kanımız donuyor, gavur malı olsa yapılmaz bu. Bunu yapanlarla aynı havayı teneffüs ettiğimizden dolayı utanıyoruz. Bu bina sağlık bakanlığının değil mi? Merak ediyoruz nerede bu Sağlık Müdürlüğü yetkilileri? Umarız sesimizi birileri duyar” dediler.


“Bina ahlaksız işlerin yapıldığı mekan oldu”


Eski hastane binasının yıkılıp bir an önce arsa veya bir başka bir şekilde değerlendirilmesini isteyen mahalle sakinleri; “Hastanemiz yeni binasına taşınıp buradan gittikten sonra burası madde bağımlıları ve serserilerin meskeni haline geldi. Burada ahlaksız işler de oluyor. Mahalle olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Buranın bir an önce yıkılıp arsa haline gelmesini istiyoruz. Şehir merkezinde böyle bir metruk binanın bulunması bizleri çok sıkıntıya sokuyor. Zaten hemen burada 100 metre yakında bir okul var. Öğrenciler de bu metruk binanın halini, oradaki çirkin ahlaksız yazıları ve yaşananları görüyorlar ve rahatsız oluyorlar. Bu konuda yetkililerde yardım bekliyoruz” şeklinde konuştular.


“Eski Tekel Binası'da kaderine terkedildi”


Bilindiği üzere ilçemizin geçmiş tarihinde önemli bir istihdam ve üretim göveriyle uzun yıllar Niksar ve bölge halkına hizmet veren Tekel (Reji) İdaresinin binası da özelleştirme sonucu kapatılmıştı. Tekel'in kapatılması sonrası Ünye Caddesi üzerinde bulunan Tekel binası da uzun yıllar geçmesine rağmen atıl ve çürümeye terkedilmiş yapısıyla halen kaderine terkedilmiş olarak bekliyor. Eski Tekel binasının idare binası yurt, lojmanların olduğu kısmı ise Gençlik Merkezi olarak düzenlenmişti. Ancak ana bina halen terkedilmiş olarak duruyor. Niksar kamuoyunda uzun yıllar KYK Öğrenci Yurdu olarak yapılacağı konusunda gündemde olan ancak KYK Yurdunun Ayvaz mevkiine yapılması ile gündemden düşen Eski Tekel Binası adeta unutulmuş olarak çürümeye devam ediyor.  Niksar gibi coğrafi olarak, gerek eski Tekel, gerekse de eski hastane binaları ve alanlarının daha verimli değerlendirmeye ihtiyaç olan alanların kaderine terk edilmesi vatandaşlarca üzüntüyle karşılanıyor. Kentimiz her geçen gün verimli tarım arazilerine hem de depremsellik açısından alivyonlu arazilere kayarken mevcut imkanların neden daha rantabl kullanılmadığı vatandaşlarca sorgulanmakta ve üzüntü ile karşılanmakta.



Tokat Haber 


Geri Dön