25 / 04 / 2024

Tokat Pazarlılar, Bettina Kudla'ya arsa ve ev hediye edecek!

Tokat Pazarlılar, Bettina Kudla'ya arsa ve ev hediye edecek!

“Soykırım” yasasına “evet” diyen Cem Özdemir’i hemşehrilikten ihraç etmeye hazırlanan Tokat Pazarlılar, “ret” oyu kullanan Alman vekil Bettina Kudla’ya fahri hemşehriliğin yanı sıra ev ve arsa verecek



Tokat'ın Pazar ilçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Almanya'nın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarısına ret oyu veren Alman milletvekili Bettina Kudla'ya ev ve arsa hediye edeceklerini söyledi. Tokatlılar, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarısına "evet" oyu kullanan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i, Tokat hemşehriliğinden belediye meclisi kararı ile ihraç etmeye hazırlanıyor. Başkan Pervanlar, tasarıya "ret" oyu veren Alman milletvekili Bettina Kudla'ya ise fahri hemşehrilik ve ikinci bir vatan teklif ettiklerini söyledi. Başkan Pervanlar, gurbetçiler aracılığıyla ulaştıkları Bettina'yı hemşehri olarak gördüklerini belirterek, "Kendisiyle de görüştük. Büyük bir memnuniyetle teklifimizi kabul etti" dedi.


BİLGİ VE RESİM İSTEDİ

Pazar Belediye Başkanı Pervanlar, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden görüştükleri Kudla'nın kendilerinden ilçe ile ilgili bilgi ve resim istediğini de ifade ederek, "İlçemizin en güzel resimlerini gönderdik. Tarihi ve turist mekânları da ekleyeceğiz. Çünkü, ilçemizde görülmeye değer Ballıca Mağarası ve Mahperi Hatun Kervansarayı bulunuyor. Hatta Bettina hanıma ev ve arsa bile vermeyi düşünüyoruz. Kendisine böyle bir şey de teklif edeceğiz. Şimdi ilçemize bekliyoruz. En yakın zamanda geleceğini söyledi" diye konuştu.



Sabah



Geri Dön