29 / 03 / 2024

Tokat Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları durdu!

Tokat Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları durdu!

Tokat’ın Niksar ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlanan Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları zeminin farklı bir yapıda bulunması nedeniyle durduruldu.



Niksar’da yaklaşık üç ay önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlanan Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları zeminin farklı bir yapıda bulunması nedeniyle durduruldu. Köprü için yeniden projelendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Konuyla alakalı Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri Niksar’da toplantı düzenlediler. Ekipler ayrıca tarihi Seymenli Köprüsü’nde de incelemelerde bulundular.


Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarihi köprülerin restorasyonuyla alakalı yaptığı açıklamada, “İlçemizde bulunan Leylekli, Seymenli, Çilhane, Horoz ve Pehlül Deresi (Cer) Köprülerinin yapılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğümüze başvuruda bulunmuştuk. Bu girişimlerimiz ile beraber Seymenli Köprümüzde Karayolları ekiplerimiz çalışmalara başladılar. Yapılan kazı çalışmalarının ardından temelin mevcut hazırlanan projeden farklı olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine ekipler restorasyon çalışmalarına ara vermek zorunda kaldılar. Şimdi ise yeni proje çalışmaları devam ediyor. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri Niksar’da toplantı düzenleyerek, köprü üzerinde incelemede bulundular. İnşallah en kısa sürede tarihi şehrimize yakışır bir restorasyon yapılacak” dedi.


Milliyet 


Geri Dön