28 / 03 / 2024

Tokat Sulusaray Kaplıcaları 49 yıllığına ihale edildi!

Tokat Sulusaray Kaplıcaları 49 yıllığına ihale edildi!

Tokat İl Özel İdaresi'ne ait Sulusaray Kaplıca Tesisi, Vali Cevdet Çan'ın katıldığı toplantıda 49 yıllığına ihale edilerek Altunlar İnşaat Şirketi'ne ön izin verildi. İşte ayrıntılar...



Tokat İl Özel İdaresi'ne ait Sulusaray Kaplıca Tesisi, İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Cevdet Çan'ın katıldığı toplantı ile 49 yıllığına ihale edilerek Altunlar İnşaat Şirketi'ne ön izin verildi. Bu süre içerisinde gerekli imar, ifraz, tevhid, arazi çalışmaları ve ruhsat işlemleri yürütülecek olup, 1 yıllık sürenin sonunda hazine teşvik belgesine bağlı olarak inşaat süresi başlayacak. 


Vali Yardımcısı Bülent Karacan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Sulusaray İlçe Kaymakamı nazlı Demir, Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Sulusaray İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Atındı ve Necmettin Çoruh'un da katıldığı toplantıda, Altunlar İnşaat Şirketi yetkilileri Sulusaray Termal Otel ve havuzlar tesisinin projesi hakkında sunum yaptılar. 


Yapılacak olan tesis hakkında bilgi veren Necati Altun, yaklaşık 18.500 m2 inşaat alanına sahip tesisin, 12 bin 500 m2 termal otel binası ve 6 bin 500 m2 havuzlar kompleksinden oluştuğunu kaydetti. 


18.500 m2 inşaat alanına sahip alana, termal otel binası 140 yatak kapasiteli, içerisinde konferans salonları, otel müşterilerine ait bay- bayan termal havuz tesisleri olduğunu ifade eden Altun, havuzlar kompleksi içerisinde ise günü birlik misafirler için tasarlanmış aquapark havuzları, kafeteryalar, kapalı otopark, market ve konferans salonu bulunduğunu belirtti. Altun," Mevcut villalar modernizasyon ile tesis bünyesine dahil edilerek bir bütünlük sağlanacaktır. Yerleşiminde yüzde 86'sı yeşil alan olarak ayrılan tesisin çevre düzeninde kamelyalar, spor tesisleri, kafeler ve oyun alanları bulunmaktadır. Karavan turizmi için geniş kamp alanları oluşturulacak ve bölge ulusal alanda cazibe merkezi haline gelecektir. 

Projenin 2. etabı olarak düşünülen devre mülk binaları tesis ile ilişkilendirilip daha büyük bir tesis oluşturularak bölgede ve uluslararası alanda termal suyu ile birlikte yapılacak tesis ile lider konuma getirilmesi planlanmaktadır. Tesisin yaklaşık maliyeti 32.307.000 TL olup 2. etap tamamlandıktan sonra tesisin yaklaşık maliyetinin 40.000.000 TL yi bulması öngörülmektedir" diye konuştu.


Haber Anayurt gazetesinde şöyle yer aldı;

Sulusaray'da yap-işlet-devret modeli 

Tokat Sulusaray Kaplıcası 49 yıllığına yap-işlet-dcvret modeli ile ihale edildi. Tokat İl Özel İdaresi'ne ait Sulusaray Kaplıca Tesisi, İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Cevdet Çan'ın katıldığı toplantı ile 49 yıllığına ihale edilerek Altunlar İnşaat Şirket i'ne ön izin verildi. Bu süre içerisinde gerekli imar. ifraz, tevhid, arazi çalışmaları ve ruhsat işlemleri yürütülecek olup. 1 yıllık sürenin sonunda hazine teşvik belgesine bağlı olarak inşaat süresi başlayacak. 

Vali Yardımcısı Bülent Karacan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Sulusaray İlçe Kaymakamı Nazlı Demir, Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Sulusaray İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Atındı ve Necmettin Çoruh'un da katıldığı toplantıda, Altunlar İnşaat Şirketi yetkilileri Sulusaray Termal Otel ve havuzlar tesisinin projesi hakkında sunum yaptılar. 

Yapılacak olan tesis hakkında bilgi veren Necati Altun, yaklaşık 18 bin 500 m2 inşaat alanına sahip tesisin, 12 bin 500 m2 termal otel binası ve 6 bin 500 m2 havuzlar kompleksinden oluştuğunu kaydetti. 18 bin 500 m2 inşaat alanına sahip alana, termal otel binası 140 yatak kapasiteli, içerisinde konferans salonları, otel müşterilerine ait bay- bayan termal havuz tesisleri olduğunu ifade eden Altun. 

havuzlar kompleksi içerisinde ise günü birlik misafirler için tasarlanmış aquapark havuzları, kafeteryalar, kapalı otopark, market ve konferans salonu bulunduğunu belirtti. 

Anayurt




Geri Dön