19 / 04 / 2024

Tokat Zile'deki çocuk parkının imar planı iptal edildi!

Tokat Zile'deki çocuk parkının imar planı iptal edildi!

Tokat Zile'deki çocuk parkının imara açılmaması yönünde dava açan Avukat Sultan Aktaş'ın davası sonuçtu. Mahkeme, planın iptal edilmesi gerektiği kararını verdi.



Tokat'ta çocuk parkı Zile Belediyesi tarafından meskene dönüştürüldü. Avukat Sultan Aktaş'ın, açtığı dava sonucu mahkeme, planın iptal edilmesi gerektiğine karar verdi. Tokat'a bağlı Zile ilçesinin Dinçerler Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkının Zile Belediye Meclisi kararıyla Temmuz 2013'te meskene dönüştürülmesinin ardından 2014 yılı Eylül ayında bir şahsa satılmasıyla birlikte çocuk parkı imara açıldı. 


Zilelilerin tüm çabasına rağmen parktaki ağaçlar söküldü ve açılan davanın sonucu gelmeden parka 7 katlı bina dikildi. Avukat Sultan Aktaş'ın Tokat İdare Mahkemesi'ne çocuk parklarının meskene dönüştürülmesiyle ilgili açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, 'Uyuşmazlık konusu parselin, çocuk bahçesi kullanımı kaldırılarak konut alanına çevrildiği, bunun sonucunda da bir başka özel kişiye ihale ile satılmasının imar planlarından beklenen amaca uygun düşmediği, yapılan tadilatın özel kişilere ve ranta yönelik olduğu, bu durumun meskun doku içerisinde oluşturulmaya çalışılan yeşil alan sürekliliğini bozulduğu, imar planı ile kaldırılan çocuk bahçesi fonksiyonu yerine aynı bölge içerisinde ve artan nüfusa da hitap edecek şekilde eşdeğer alan ayrılmadığı, plan bütününde kişi başına ayrılması gereken asgari 10 metrekare aktif yeşil alan standartının sağlanmadığı gerekçesiyle Belediye Meclis kararının hukuka uygun bulunmadığı sonucuna vardı. 



BirGün


Geri Dön