18 / 04 / 2024

Tokat'ta Agah Sitesi'nde icradan 105 bin TL'ye satılık konut!

 Tokat'ta Agah Sitesi'nde icradan 105 bin TL'ye satılık konut!

Tokat 2. İcra Müdürlüğü, Karşıyaka Mahallesinde bulunan Agah sitesi içerisindeki konutu 105 bin TL'ye satacak. Satış, 13 ağustos Pazartesi günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak





İlan şöyle;



 

GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI


SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULUN CİNSİ, KIYMETİ ADEOİ, EVSAFI SATILACAK GAYRİMENKULUN ÖZELLİKLERİ :

TAPU KAYDI;


Tokat ili, Merkez ilçesi, Kabitoğlu Mevkiinde tapunun Pafta no:H37 Ada No:1813,Parsel No:11'de 1322,00 m2 yüzölçümlü cinsi arsa üzerine yapılı B Blok kargir apartmanın 4.katta 242/2400 arsa paylı 10 no.lu bağımsız bölüm mesken. Taşınmaz Karşıyaka Mah Geksı Cad,9.Sok. Agah Sitesi B Blk 4.Kat,Daire:10 No:2S TOKAT adresinde bulunmaktadır.Taşınmazın bulunduğu ana binanın ısıtma sistemi.katı yakıt merkezi kaloriferli sistem olup,binada asansör tesisi mevcuttur. Taşınmazın bulunduğu ana binanın dış cephesinin mantolama tip ısı yalıtımı yapılmamıştır.Taşınmazın elektrik ve su abonelikleri mevcut olup taşınmaz hali hazırda mesken olarak kullanılmaktadır.Taşınmazın bulunduğu bloğun yapımı 1996 yılında tamamlanmış olup,taşınmazın yıpranma payı keşif tarihi olan 16/11/2011 tarihi itibariyle %15 olarak belirtilmiştir. Taşınmaz;antre+hol+mutfak+salon+2 yatak odası+banyo+WC-LW+balkon gibi bölümlerden oluşmaktadır.Bağımsız bölüm meskenin bürüt inşaat alanı takriben 118,75 m2,net kullanım alanı 96,80 m2 olarak tespit edilmiştir,Taşınmaz her örtü yol,su,elektrik,kanalizasyon,PTT gibi alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır ve ulaşımı toplu taşıma araçları ile kolay bir mevkide yer almaktadır.


TAKDİR OLUNAN KIYMET: 105,0000,00 TL Muhammen bedelden satılacaktır.


İMAR DURUMU:Taşınmazın bulunduğu arsa şehir merkezine takriben 3200-3250 metre mesafede bir mevkide şehir imar planının 32.L.I imar paftasında Iskan alanında 'A' ayrık nizam ön bahçe=5,00 m-yan bahçe=3,00 m olmak üzere İJ.30/1,50* yapı imarlı olarak yer almaktadır.


HALİ HAZIR DURUMU : MESKEN OLARAK KULLANILMAKTADIR.


1.SATIŞ GÜNÜ SAAT 13.08.2012 günü saat 14.00-14.10 ARASINDA TOKAT ADLİYESİ ZEMİN KATTA


2.SATIŞ GÜNÜ SAAT 23.0S.2012 günü saat 14.00-14.10 ARASINDA TOKAT ADLİYESİ ZEMİN KATTA


1- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nt ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok »tiranın taahhüdü baki kalmak şartıyla yukarıdaki şartlarda ikinci açık artırmaya çıkarı|3caktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanı sonunda gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklılar toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşer.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. K.D.V.si, ihale damga pulu, tapu alım harcı, taşınmazın tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcı, tellaliye harcı ve taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müleselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hiikme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği verilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka, bilgi almak isteyenlerin 2011/4329 dosya numarası He Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 15.06,2012


(İc.İf.K. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

Basın No:41735 


İlan için tıklayın






Geri Dön