26 / 04 / 2024

TOKİ 12 yılda 3 milyon kişiyi ev sahibi yaptı!

TOKİ 12 yılda 3 milyon kişiyi ev sahibi yaptı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan: "Dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çok önemli bir misyonu yerine getiriyoruz." diye konuştu.



M. Ergün Turan; "TOKİ'nin özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için çok önemli bir misyonu yerine getirdi. Kuruluş felsefesine uygun olarak özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut beklentisini karşılamada bir "dost eli" anlayışıyla hizmet verdi" dedi. 


2015 YILI HEDEFİMİZ 50 BİN KONUT 


TOKİ Başkam Turan kurumun çalışmalarım şu şekilde özetledi:  TOKİ  geride bıraktığımız yıllarda insanımızın barınma ihtiyacım karşılama idealiyle çalışırken, üretimler de o günün sosyal ve ekonomik şartlan doğrultusunda gerçekleşti. O gün kişi başma düşen milli gelirimiz 2 bin dolar iken, bugün 12500 dolar seviyesine yükseldi. Bu doğrultuda; 2015 yılı hedefimiz 50 bin konuttur. 

Bir diğer hedefimiz de sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, dayamşma kültürünün oluşmasma imkan tanıyan projeler üretmektir. Biz bunu "mahalle konsepti" olarak tanımlıyoruz. 


20 YIL İÇİNDE YAKLAŞIK 6,7 MİLYON KONUTUN YIKILIP YENİDEN İNŞASINA İHTİYAÇ VAR 


Deprem riski, nüfus artışı ve hızlı kentleşme ülkemizin üzerinde önemli bir baskı oluşturmaktadır; 37 şehrimizde 106 alan Bakanlar Kurulu Kararı'yla riskli alan ilan edüdi ve 38 bin bina da riskli bina olarak belirlendi. 


Önümüzdeki 20 yıl içinde ülke çapında yaklaşık 6,7 milyon konutun yıkılıp yeniden inşasına ihtiyaç var. 

Bu da yıllık yaklaşık 334 bin konuta karşılık geliyor. 

2023 yılma kadar kentsel alanlarda yaklaşık 18 milyon konutun 5,3 milyonun dönüştürülmesi gerekecektir. 


TOKİ'nin yıllık ortalama 50 bin adet konut inşa edebildiği göz önüne alındığında, özel sektörün bu konudaki önemi ortaya çıkmaktadır. TOKİ, vatandaşlarla banşık, onlar için "dost eli" bir kuruluştur. Türkiye genelinde 800'e yakın açık şantiyemiz var. Buralarda hızla üretim yapıyoruz. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön