29 / 03 / 2024

Toki 140 hastane inşaatını tamamladı!

Toki 140 hastane inşaatını tamamladı!

TOKİ, spor salonlarından hastanelere, yöresel mimariden kentsel dönüşüme kadar Türkiye'yi yeniden inşa ediyor. Başkan Mehmet Turan, "50 yılın tesisleri şu anda yapılıyor" dedi.



Kalitede yeni bir safhaya geçtiklerini söyleyen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan,TOKİ kamunun yaklaşık olarak 50 yıllık hizmet binalarını inşa ettiğini belirterek, "Şu anda Türkiye'de toplam kapasitesi 400-450 bin kişi olan statlar inşa ediliyor. 

Önümüzdeki iki senede Türkiye'de 20'ye yakın stat ile yaklaşık 266 hastane yapılmış olacak. Türkiye tarihine bakıldığında önümüzdeki 50 yılın tesisleri şu anda inşa ediliyor" şeklinde konuştu. 



"Mahalle konsepti öne çıkacak" diyen Turan Kentsel Dönüşümüm oranı yüzde 15'den yüzde 40'a çıkarılacak. Yerinde Kentsel dönüşüm esas olacak"ifadelerini kullandı. 



YÜZDE 85'İ SOSYAL KONUT 

TOKİ Başkanı Turan çalışmalarını anlattı. Bu yıl hedeflerinin yaklaşık 50 bin nitelikli konutu ihale etmek olduğunu söyleyen Turan, "2003-2015 yılları arasında yaklaşık 650 bin konut rakamına ulaşıldı. Üretilen konutların yüzde 85'i sosyal konut niteliğinde. 2023 hedefimiz l milyon nitelikli konut rakamını geçmek. Geçen ay sonu itibari ile 6 bin 156 konutun ihalesi gerçekleştirildi. 6 bin 708 konut da ihale aşamasında. Toplam da 12 bin 864 konut. Toplam 432 sosyal donatı ihale edilmişti" şeklinde konuştu. 




YENİ STANDART 

2002 yılında halka acil barınma ihtiyacına dönük konutlar üretildiğini belirten Turan, bugün gelişmişlik standartlarına bağlı olarak talep ve beklentiler geliştiğini, bir üst seviyeye çıktığını ifade etti. Konut üretiminde yenilik gerektiren pek çok noktanın fizibilitesini yaptıklarını ifade etti.



Yerel malzeme kullanıyoruz 

Bir çok bölgede yöresel mimari ve yöresel malzeme ile yapılan projeler bulunduğunu ifade eden Turhan, "Artık projelerimizde doğal taşları daha çok kullanacağız. Nevşehir Ürgüp'te model olacak bir projemiz var. 923 sosyal konut yapıyoruz. Yöresel taşlardan imal edilmiş üç katlı konutlar yaptık. Mardin'de yeni bir proje geliştirdik. Yöresel mimarisinden esinlenerek bugünkü normları taşıyan konutlar yapacağız" diye konuştu. 



988 adet spor salonu ihalede 

TOKİ Başkanı Turhan yapılan diğer çalışmalarını şöyle anlattı:"TOKİ olarak toplamda 988 spor salonu ihale ettik. Bunun 845'i tamamlandı. 143 spor salonu inşaatı devam etmekte. 988 spor salonunun 528'inin finansmanı bizzat TOKİ tarafından karşılanmış. 460 spor salonu da MEB ile yapılan okul inşaatları kapsamında yapıldı.Hastane olarak da toplam 266 hastane ihale ettik. Bunun 140'ının inşaatını tamamladık."



Yeni Şafak


Geri Dön