29 / 03 / 2024

TOKİ 1.599 şehit ailesini ev sahibi yaptı!

TOKİ 1.599 şehit ailesini ev sahibi yaptı!

Şehit yakınları ve terör malulleri, faizsiz konut kredisine yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 20 yıl sabit taksit imkânı ile konut sahibi olan şehit yakını ve terör malulü sayısının bin 599 olduğunu bildirdi.



TOKİ tarafından ihalesi yapılan konut projelerinin teslim aşamasına gelmeden satışının tamamlandığını belirten Canikli, TOKİ'nin kentsel dönüşüm veya kamu kurumları ile yapılan protokoller kapsamında kullanılmak üzere stoklarda konut bulundurduğunu, değişik projelerden satılamayıp stoklarda kalan konutların açık satış yöntemiyle satışa sunulduğunu bildirdi. 


Şehit yakınları ile terör mağdurlarının 2016 için belirlenmiş 94 bin lira tutarındaki konut kredisine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Canikli, mağdurların yüzde 10 peşin ve 20 yıl sabit taksit imkânı ile de kurasız,  TOKİ  tarafından inşa edilen konutlara sahip olabildiğini kaydetti. Canikli şehit bekar ise önceliğin anne veya babaya, evli ise dul eşine hak tanındığını vurguladı.



Vatan 


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Şehit yakınları ve terör malulleri, faizsiz konut kredisine yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 20 yıl sabit taksit imkanı ile konut sahibi olan şehit yakını ve terör malulü sayısının bin 599 olduğunu kaydetti. Şehit yakınları ile terör mağdurlarının 2016 yılı için belirlenmiş olan 94 bin lira tutarındaki konut kredisine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Canikli, bu kişilerin SGK'dan hak sahibi olduklarına dair alacakları belge ile Ziraat Bankası'na başvurmaları halinde faizsiz krediden yararlandığını söyledi.



Takvim



Haber Yeni Asır gazetesinde şu şekilde yer aldı;



Şehit yakınları ve terör malulleri, hükümet tarafından sağlanan faizsiz konut kredisine yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 20 yıl sabit taksit imkanı ile konut sahibi olan şehit yakını ve terör malulü sayısının bin 599 olduğunu bildirdi. Canikli şehit yakınları ve terör malullerinin SGK'dan hak sahibi olduklarına dair alacakları belge ile Ziraat Bankası'na başvurmaları halinde 94 bin liralık faizsiz konut kredisinden yararlanabildiğini, yüzde 10 peşin ve 20 yıl sabit taksit imkanı ile de kurasız bir şekilde TOKİ tarafından inşa edilen konutlara sahip olabildiğini kaydetti. Canikli şehit bekar ise önceliğin annesinde olmak üzere anne veya babaya, evli ise dul eşine bu hakkın tanındığını kaydetti.



Yeni Asır


Geri Dön