26 / 04 / 2024

TOKİ 20 yılda 6 milyon konut dönüştürecek!

TOKİ 20 yılda 6 milyon konut dönüştürecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) , deprem riskleri, çarpık kentleşme ve altyapı sorunlarının önüne geçmek için tasarlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için büyük adımlar atıyor. Projeyle 20 yılda 6 milyon konut dönüşecek.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ev sahibi olamayan binlerce işçi ve emekliye yönelik projelerinin ardından 2011 Ekim ayında Van'da meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne neden olan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye genelinde çalışmalarını hızlandırdı. 


ÇARPIK KENTLEŞMEYE SON


Kentsel dönüşüm kapsamında, tüm afet risklerine karşı önlem, altyapı çalışmalarının düzenlenmesi ve 1960'tan bu yana gelen çarpık kentleşmenin önüne geçilmek isteniyor. 


RIZA ALARAK YAPIYORUZ


Çalışmalar hakkında bilgiler veren  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, dönüşümü yaparken vatandaşın rızasını ön planda tuttuklarına değinerek, “Asgari vatandaşımızın yüzde 85’inin rızasını alıyoruz ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Türkiye’de örnek projeler üzerinde çalışıyoruz. 


Uşak’ta, Niğde’de, Malatya’da, Trabzon’da Nevşehir de çalışma yürüttüğümüz yerlerde arkeolojik alan çıktı ve inşaat yapmaktan vazgeçtik. Bu alanların da turizm alanına açılması hedefleniyor” dedi. Yeni dönemde TOKİ’nin kentsel dönüşümde daha aktif bir rol oynayacağını kaydeden Turan, “Kentsel dönüşümde ki takip ettiğimiz vilayet izi Türkiye’nin deprem kuşağı ile doğru orantıdadır. Kuzey Marmara Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki vilayetlerde çalışmalar yapıyoruz. Aktif olarak çalışıyorduk ve daha çok aktif olarak çalışacağız” diye konuştu. Başkan Turan, turizm çalışanları için 250 lira taksitle Antalya'da 5 bin konut yapacaklarını açıkladı.  


DOĞU, YENİDEN İNŞA EDİLECEK


Kısa zamanda Manisa'yı yeniden inşa edecek olan TOKİ, Doğu illerinede yatırımları hızla sürdürüyor. Turan: “Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin de büyük çaplı konut projelerimiz devam ediyor. Diyarbakır da ciddi manada bir konut iş hazırlığımız var. Doğu ve Güneydoğu'da konutlarımıza yoğun ilgi var. İç Anadolu ve Batı bölgesinde de büyük çaplı projelerle uğraşıyoruz. 55-60 bin konutu bir bölge üzerinde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah 2-3 ay içerisinde ilk etapta bunu ihale edeceğiz. Yani yeni bir Gaziantep kuruyoruz” 


Güneş


Geri Dön