25 / 04 / 2024

TOKİ 2015'te taksit ve borçlarda artış yapmayacak!

TOKİ 2015'te taksit ve borçlarda artış yapmayacak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, idarenin satışını gerçekleştirdiği konut ve işyerlerinin taksitleri ile borç bakiyelerine Ocak-Haziran 2015 döneminde artış yapılmayacağını söyledi..



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Temmuz 2015'e kadar konut taksitlerinde artış yapmayacağını duyurdu.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, idarenin satışını gerçekleştirdiği konut ve işyerlerinin taksitleri ile borç bakiyelerine Ocak-Haziran 2015 döneminde artış yapılmayacağını söyledi. Kararın ardında, Temmuz 2014'ten bu yana memur maaşlarına artış yapılmaması gerekçesi bulunuyor. 


MEMUR MAAŞI KRİTER 

TOKİ tarafından satışa sunulan projelerin taksit ve borç bakiyelerinin belirlenmesinde dikkate alınan oranlardan biri önceki 6 aylık memur maaşı artış oranı. Diğeri ise bu oranın yanı sıra Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) arasından en düşük oran alınarak belirleniyor. Öte yandan, TOKİ tarafından açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerinde de artış oranı yüzde sıfır olarak belirlendi. 


Sabah


Geri Dön