27 / 04 / 2024

TOKİ 27 ilde 134 gayrimenkul satacak!

TOKİ 27 ilde 134 gayrimenkul satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 27 ilde 134 gayrimenkulü 17 Mart tarihinde açık artırma ile satışa çıkarıyor. Gayrimenkuller için ödemelerde 240 aya kadar vadelendirme yapılacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); 27 ilde 134 gayrimenkulü satışa sunuluyor.  Açık arttırma ile yapılacak  TOKİ  gayrimenkul satışı 17 Mart'ta gerçekleştirilecek. 


Satışa sunulacak gayrimenkuller, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa, Sivas, Kahramanmaraş, Trabzon, Tunceli, Kayseri, Karabük, Konya, Erzincan, Gaziantep, Giresun ve Hakkari'de bulunuyor.


Söz konusu gayrimenkuller konut ve işyeri olarak belirlendi. Satışa sunulan gayrimenkullerden 55'i işyeri ve 79'u konut. Satışlarda 240 aya kadar taksitlendirme yapılıyor. İstanbul'daki gayrimenkuller Fatih Sulukule'de yer alıyor. 


Satış müzayedesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin, toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere, katılım teminatı olarak istedikleri taşınmazların her biri için ayrı ayrı ödeme yapması gerekiyor.


Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin, 100 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 5 bin, 100 bin ile 200 bin lira arasındaki taşınmazlar için 10 bin, 200 bin 1 lira üstündeki taşınmazlar için ise 50 bin lira katılım teminatı ödenecek.


Müzayede, 17 Mart'ta TOKİ'nin  Ankara  Bilkent'teki binası merkez olmak üzere, naklen canlı bağlantıyla Turyap'ın İstanbul'daki Genel Müdürlük Müzayede Salonu'nda ve internet üzerinden www.turyap.com.tr adresinden saat 14.00'te gerçekleştirilecek.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com



Geri Dön