26 / 04 / 2024

TOKİ, 35 aileden birini ev sahibi yaptı!

TOKİ, 35 aileden birini ev sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda her geçen gün daha iyi çalışmalar yapıldığını ve TOKİ'nin de 35 aileden birisini ev sahibi yaptığını ifade etti.



Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Bakan Güllüce, Vali Mahmut Demirtaş ile Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gönüllü'yü ziyaret etti.


Bakan Güllüce daha sonra Ticaret Ve Sanayi Odası'nda düzenlenen MÜSİAD Kongresi'ne katılarak sanayici ve işadamlarına hitap etti. Türkiye'de kişi başına düşen üretimin az olduğunu, bunun sanayileşmenin yeni olmasından kaynaklandığını savunan Güllüce, "Tabi asırlardır asker bir toplum olduk. Kurtuluş savaşında ülkenin yetişen nesli yok ediliyor. Ne kadar can, ne kadar akıl, ne kadar bilgi, ne kadar okumuş insanımız varsa götürdüler, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de bitirdiler. İnsan mı bıraktılar ki biz üretim yapalım? Anadolu kadınları, cepheye şehit üretme fabrikası gibi çalışıyorlardı. Anneler, bir nevi şehit üretme makinesi gibi çalışıyorlardı. 'Büyüttüm, besledim', 'Gitti de gelmedi' diye türküler, besteler yapmışız. Bunları yapmaktan, sanayileşmeye, üretim yapmaya, fırsat bulamamışız. Türkiye'nin yeni yeni sanayileşen ülke konumunda. Bu sanayileşmeyi daha da hızlandırmak için belediyeleri yetkilendirme konusunda çalışmalarımız var. Türkiye'de üretme sorunu var ve bu da dediğimiz gibi asker toplumdan sanayi topluma geçişten kaynaklıdır. Bazı illerimizin bir anda parlaması ve belli bir yere gelmesinin arkasında geçmişinde üretimin, sanatkarların ve iş adamların bulunmasından kaynaklanmaktadır. Gönlümüz istiyor ki bu durum değişsin Türkiye çok üreten bir ülke olsun. Tabi üretimi belli bölgelerle sınırlamayarak Türkiye'nin geneline yayma politikaları izlemek lazım" diye konuştu.


TOKİ'ye yönelik algı operasyonu var


Kentsel dönüşüm konusunda bakış açısının önemli olduğunu ifade eden Güllüce, bu konuda mevzuatta bazı sıkıntıların olduğunu ancak genel anlamda iyi durumda olmadıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda her geçen gün iyileşmeye doğru gittiklerini anlatan Güllüce, istismar olan yerleri kapatmaya çalıştıklarını kaydetti. TOKİ'nin Başbakanlığa bağlı olduğunu ve birçok kesimin yararlandığı kuruma yönelik algı operasyonundan şikayet eden Bakan Güllüce şöyle konuştu:


"TOKİ 35 aileden birini ev sahibi yapan bir kurumdur. Biz toplum olarak 'dünyada mekan, ahirette iman' diyecek kadar evi yüceltmişiz. Ancak böylesine önemli hizmet yapmış bir kuruma ha bire saldırılar yapılıyor. TOKİ'yi karalamak için sürekli sebepler aranıyor. Ama bunu düşündüğümüzde TOKİ'ye yönelik algıda başarılı olunduğu görülüyor. 4 tane binada yanlış olabilir. Oysa  TOKİ  sayesinde insanlar leblebi, çekirdek fiyatına insanlar ev sahibi olmuş."


TOKİ Haber


Geri Dön