19 / 04 / 2024

TOKİ, 6 ayda 1.8 milyarlık yatırım için ihale yaptı

TOKİ, 6 ayda 1.8 milyarlık yatırım için ihale yaptı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emlak piyasasındaki durgunluğa ve küresel krizle ilgili belirsizliklerin devam
etmesine karşın, yatırımlarını geçen yıldan da hızlı bir şekilde sürdürüyor



TOKİ'den verilen bilgiye göre, bu yılın Ocak - Haziran döneminde, 1,8 milyar liralık yatırımı öngören ihale yapıldı ve 28 bin 91 konutun da yapımına başlandı. İdare, geçen yıl, toplam 3,9 milyar lira tutarında yatırımı öngören ihale yapmış, 55 bin 114 konutun da yapımını başlatmıştı.

Eylül sonuna kadar yaklaşık 18 bin konutu kapsayan 64 ihale için gün belirlendiğini bildiren yetkililer, şu bilgiyi verdi: "İhalesi yapılan konutların genelde 2 ay içinde inşaatına başlanıyor.

Dolayısıyla bu gün içinde 46 binden fazla konutun yapımına başlanacağı kesinleşti. Eylül ayından sonra yapılacak ihalelerle bu sayı 50 binin üzerine çıkar.

Bu yıl konut yanında, hastane, okul inşaatlarına ağırlık veriyoruz. Buna karşın bu yıl, geçen yılın tamamında başlatılan konuttan daha fazla konutu başlatacağımızı öngörüyoruz. Bu yıl yapılan konutların hemen hemen tamamı sosyal konut. Yıl sonu itibariyle 400 bin konuta ulaşacağız. Krize rağmen çalışmalarımızı hızlandırdık."
TOKİ, bu yıl özellikle  Ankara  ve İstanbul'da büyük toplu konut projeleri uyguluyor. Ankara'da Yapracık mevkiinde 10 bin konutluk yerleşim yeri planlayan TOKİ, bu konutların büyük bir bölümünün ihalesine çıktı.

İstanbul Kayabaşı'nda da özel sektör ile birlikte 60 bin konut yapımını planlayan idare, bölgede şimdiye kadar 14 bin civarında konut için ihale düzenledi. Eylül ayı sonuna kadar İstanbul Kayabaşı'nda 4 bin civarında konutun yapımını öngören ihaleler gerçekleştirilecek. Yatırımlarını sadece konutla sınırlandırmayan TOKİ, 2009;da 60 yeni okul, 38 spor salonu, 14 ticaret merkezi, 9 cami, 8 hastane, 1 sağlık ocağı, 10 yurt ve
pansiyon ile 1 sevgi evinin temelini attı.

Yetkililer, "yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini, yüklenici firmaların alacaklarını aksatmadan ödediklerini, ihale kazanan yüklenici firmaların hak edişleri ölçüsünde alacaklarını zamanında aldıklarını"
vurguladılar. TOKİ'nin geçen yıl sonunda 25 milyar liraya ulaşan yatırım tutarı, bu yılın ilk 6 ayı sonunda yaklaşık 27 milyar liraya ulaşmış oldu.
A.A

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ 6 ayda 1.8 milyar liralık ihale yaptı     

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu yılın ilk ayında 1.8 milyar liralık yatırımı içeren ihale yaparken, 28 bin 91 konutun da yapımına başladı. İdare, geçen yıl, toplam 3.9 milyar lira tutarında yatırımı öngören ihale yapmış, 55 bin 114 konutun da yapımını başlatmıştı. Eylül sonuna kadar yaklaşık 18 bin konutu kapsayan 64 ihale için gün belirleyen  TOKİ  yetkilileri, şu bilgileri verdi: "İhalesi yapılan konutların genelde 2 ay içinde inşaatına başlanıyor. Dolayısıyla 46 binden fazla konutun yapımına başlanacağı kesinleşti. Eylül ayından sonra yapılacak ihalelerle bu sayı 50 binin üzerine çıkar. Bu yıl konut yanında, hastane, okul inşaatlarına da ağırlık veriyoruz. Buna karşın, geçen yılın tamamında başlatılan konuttan daha fazla konutu başlatacağız. Yapılan konutların hemen hemen tamamı sosyal konut. Yıl sonunda 400 bin konuta ulaşırız. Krize rağmen çalışmalarımızı hızlandırdık. 
Hürriyet

TOKİ'den krize karşı yatırım atağı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), emlak piyasasındaki durgunluğa ve küresel krizle ilgili belirsizliklerin devam etmesine karşın, yatırımlarını sürdürüyor. Bu yılın Ocak - Haziran döneminde, 1.8 milyar liralık yatırımı öngören ihale yapıldı ve 28 bin 91 konutun da yapımına başlandı. İdare, geçen yıl, toplam 3.9 milyar lira tutarında yatırımı öngören ihale yapmış, 55 bin 114 konutun da yapımını başlatmıştı. 18 bin konutun ihalesini eylül ayına kadar tamamlayacak olan TOKİ, bu yıl özellikle Ankara ve İstanbul'da büyük toplu konut projeleri uyguluyor. Ankara'da Yapracık mevkiinde 10 bin konutluk yerleşim yeri planlayan TOKİ bu konutların büyük bir bölümünün ihalesine çıktı. İstanbul Kayabaşı'nda da özel sektör ile birlikte 60 bin konut yapımını planlayan idare, bölgede şimdiye kadar 14 bin civarında konut için ihale düzenledi. Eylül ayı sonuna kadar İstanbul Kayabaşı'nda 4 bin civarında konutun yapımını öngören ihaleler gerçekleştirilecek. Yatırımlarını sadece konutla sınırlandırmayan TOKİ, 2009'da 60 yeni okul, 38 spor salonu, 14 ticaret merkezi, 9 cami, 8 hastane,  1 sağlık ocağı, 10 yurt ve pansiyon ile 1 sevgi evinin temelini attı.
Akşam
 


Geri Dön