20 / 04 / 2024

TOKİ Adana Akkuyu kuraları çekildi!

TOKİ Adana Akkuyu kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Adana'da, alt gelir ve yoksullar için yaptırılacak 752 konutun kura çekimi gerçekleştirildi



Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!

Yüreğir ilçesine bağlı Akkuyu mevkisinde yapımı gerçekleştirilecek konutlar için 14 bin 279 kişinin başvurduğu belirtilerken, kurada ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük mutluluk, çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı.

Sabah saatlerinden itibaren kura çekiminin yapılacağı merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Spor Salonu'na gelen vatandaşlardan bazıları, kalabalık olması nedeniyle kura çekimini salon dışından takip etmek zorunda kaldı.

Törene katılan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı tarafından belirlenen ilk talihli İncirlik Hava Üssü'nde taşeron firma aracılığıyla çalışan ve yaklaşık 4 ay önce işten çıkarıldığı belirtilen Ahmet Pekyen oldu. Büyük mutluluk yaşayan
Pekyen, ilk kez konut sahibi olacağını söyledi.

İşten çıkarıldıktan sonra durumu protesto etmek amacıyla 23 gün açlık grevi yaptığını ve bu nedenle sağlık problemleri yaşadığını anlatan Pekyen, "İşten çıkarıldıktan sonra 4 çocuğum ve eşimle perişan olduk. 2 çocuğum üniversiteyi kazandı, ancak birini gönderebildim. Bu konut biraz olsun bizi sevindirdi, Allah Hükümetimizden razı olsun" dedi.

Uzun yıllar önce eşini kaybettiği için köydeki babasının yanında zor şartlar altında yaşadığını belirten ve kurada adı çıkan Ümüs Öztürk ise sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Adının çıkması için çok dua ettiğini belirten Öztürk, "Yaşadığım sevinci anlatamam, konutların yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çekilişin sonlarına doğru isimleri okunmayanlar büyük üzüntü yaşadı. Başvuranlar arasında 865 engelli bulunduğu belirtilirken, kurada 752 asilin yanında aynı sayıda yedek isim de belirlendi.

Editörün notu:  TOKİ   Adana  Akkuyu projesinde 752 kişinin isim listesi heryerden önce Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com da olacak.


Geri Dön