19 / 03 / 2024

TOKİ Adana Stadyumu gelecek yıl hizmete girecek!

TOKİ Adana Stadyumu gelecek yıl hizmete girecek!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ aracılığıyla yaptırılan 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun inşasının da ilerlediğini anlatan Erdoğan, stadyumun gelecek yıl hizmete gireceğini aktardı.



Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet içinde, devlet olmaz. İşte birileri paralel devlete tevessül etti. Bak, hesabı sorulmaya başlandı. Hesabı sorulacak, bitmedi. Bu, daha başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler, bunun hesabını verecekler. Bu, böyle bilinsin. Cumhurbaşkanlığı makamına çıktığım andan itibaren de bu paralel yapının sonuna kadar takipçisi olacağımı bilmenizi istiyorum" dedi. 


Başbakan Erdoğan, Adana'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.


Erdoğan, 10 Ağustos'un çok önemli olduğunu belirterek, "10 Ağustos'ta 'yeni Türkiye' diyeceksiniz. 10 Ağustos'ta 'tam bağımsız Türkiye' diyeceksiniz. 10 Ağustos'ta 'gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen Türkiye' diyeceksiniz" ifadesini kullandı. 


"Türkiye'nin gücüne güç katmaya var mıyız? Milli iradeye güç katmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:


"Biz, tarih boyunca dünyanın nasıl bir ucuna gittiysek, adaletimizle yine gideceğiz. Bu ülkenin gücüne, tarihine, ecdadına, medeniyetine inanmış herkesten destek bekliyorum. Büyük ekonomi, büyük Türkiye için, çözüm süreci için Adana'dan destek bekliyorum. Bu çözüm sürecinde işte bakın 1,5 yıl oldu. Artık şehitler geliyor mu? Gelmiyor. Elhamdülillah. Şimdi yeni bir yasal düzenleme yaptık. Daha da iyi olacak. Ama bunun devamı gelecek. Onun için, Milli Birlik Kardeşlik Projemizi, çözüm sürecimizi hep birlikte desteklemeliyiz. Çok çalışacağız, seçime sadece 17 gün kaldı. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız ablalar? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız ağabeyler? Durmak yok. Arada üç gün bayram var. Ramazan Bayramı'nı gerçek bayramlar gibi ne yazık ki kutlayamayacağız. Ama ziyaretlerde inşallah gündemimiz, cumhurbaşkanlığı seçimleri olsun. Güçlü bir cumhurbaşkanı, güçlü bir iktidar. El ele omuz omuza vereceğiz ve Türkiye'yi inşallah çok daha farklı bir şekilde uçuracağız." 


-Adana'ya yatırımlar-


Adana'ya 12 yıl boyunca hak ettiği hizmetleri kazandırmak için coşkuyla, azimle çalıştıklarını bildiren Erdoğan, kentte 12 yılda 16 milyar  tutarında hizmet ürettiklerini söyledi.


Yatırımların eğitim, ulaştırma, hayvancılık gibi alanlardaki dağılımlarına değinen Erdoğan, Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımının ise sürdüğünü hatırlattı. Havalimanının ilk etapta 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını dile getiren Erdoğan, ikinci etapta ise bu oranı 30 milyona çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. 


Havalimanının Adana, Mersin ve Çukurova'ya hitap edeceğini belirten Erdoğan, "Adana çok daha farklı çekim alanı haline gelecek. Onun için de bu tür yatırımlara ihtiyacımız var" diye konuştu.


-"Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birini inşa ediyoruz"- 


Adana'da Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden birini inşa ettiklerini aktaran Erdoğan, "Bahçe, Nurdağı arasına ülkemizin en uzun demiryolu tünelini inşa ediyoruz. 15 Mart'ta Adana'ya geldiğimizde sizlerle paylaşmıştım. Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin sınır hattını hızlı tren hattı haline getiriyoruz. İnşallah Adana'yı bölgede bir hızlı tren şehri yapacağız" ifadesini kullandı.


Erdoğan, Adana'da 2002'ye kadar 249 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 yılda 150 kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini belirterek, kente güney çevre yolunu da kısa sürede kazandıracaklarını söyledi. 


Adana'ya kazandıracakları diğer bir dev projenin de "Şehir Hastanesi" olduğunu dile getiren Erdoğan, "Altı ihtisas hastanesinden oluşan, toplamda bin 550 yataklı Şehir Hastanesi'nin yapımı büyük bir hızla devam ediyor. Bu, çok kompleksli Şehir Hastanesi. Sadece Adana'nın değil, bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü olma konumunu güçlendirecek, ne ararsanız orada bulacaksınız" dedi.


TOKİ aracılığıyla yaptırılan 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun inşasının da ilerlediğini anlatan Erdoğan, stadyumun gelecek yıl hizmete gireceğini aktardı. 


Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın hem  Adana  hem de Türkiye için önemine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Geçtiğimiz günlerde bu hat üzerinden 2 milyarıncı varil dünya pazarına ulaştırıldı. Bin kişiden fazla vatandaşımıza istihdam imkanı sağlıyor. Bu hattan bugüne kadar elde edilen gelir 3 milyar liranın üzerinde. Aynı şekilde Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı, 3 milyar liradan fazla geliri de oradan elde ettik. Adana'ya biz enerji vizyonu oluşturuyoruz. Çünkü biz, büyük düşünüyoruz. 2023 Türkiye'sini inşa ediyoruz. 12 yıldır yaptıklarımız biliyorum ki Adana'yı daha da güzel, daha da yaşanılır bir şehir haline getirdi. Hizmetlerimizle eserlerimizle projelerimizle Adana ekonomisini daha da canlandırdık. Şimdi sizden bir şey istiyorum, Adana'da eğer verdiğiniz oylarla bu kardeşinizi Çankaya'ya çıkarırsanız tüm yatırımların, yapılmış, yapılacak, yapılmakta olan bilesiniz ki yine takipçisi olacağım. Daha güzel, çok kalkınmış bir şehir haline Adana'mızı getireceğiz. Size bu konuda sözüm söz. Ne aldatan, ne aldanan olacağız."


-"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet..."-


Vatandaşlardan oylarını muhakkak kullanmalarını ve sandığa gitmeyenleri de teşvik etmelerini isteyen Erdoğan, kentte hiçbir yatırımın ve eserin atıl kalmayacağını söyledi. 


Erdoğan, "Çocuklarınıza da torunlarınıza da bir mirasınız kalsın. Onlara deyin ki 'bak, ben ilk defa halkın seçtiği cumhurbaşkanına oyumu verdim. Bu cumhurbaşkanı benim oylarımla geldi' deyin" değerlendirmesinde bulundu.  


Afyonkarahisar'dan yola çıktıklarında, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" dediklerini hatırlatan Erdoğan, "Tek devlet. Devlet içinde, devlet olmaz. İşte birileri paralel devlete tevessül etti. Bak, hesabı sorulmaya başlandı. Hesabı sorulacak, bitmedi. Bu, daha başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler, bunun hesabını verecekler. Bu, böyle bilinsin. Cumhurbaşkanlığı makamına çıktığım andan itibaren de bu paralel yapının sonuna kadar takipçisi olacağımı bilmenizi istiyorum" diye konuştu. 


Erdoğan, Kadir Gecesi'nin mübarek olması dileğinde bulunarak, İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı da kutladı. 


Vatandaşlardan bu gece Suriye, Filistin ve Irak'taki Müslümanlar için dua etmelerini de isteyen Erdoğan, "Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter" dedi.


"DFİF kredilerini artık hükümet vermeyecek" yönünde bir dedikodu çıkarıldığını ve bunun yalan olduğunu bildiren Erdoğan, "Ekonomi Bakanlığımız bu yılda ödemesini kendi yapacak. Bu yıldan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu ödemeleri üstlenecek, tek elde toplamak suretiyle oradan bu ödemeler yapılacak" ifadesini kullandı. 


-Mitingden notlar-


Başbakan Erdoğan, Valiliğe gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, eşi Emine Erdoğan'la mitingin düzenlendiği İstasyon Meydanı'na geldi. 


Miting alanında, "Ekmeğe Karnımız Tok, Bize Dünya Lideri Lazım", "Bici Bici Yer Şalgam İçeriz, Erdoğan İçin Canımızdan Geçeriz", Adanalıyık Allahın Adamıyık, Uzun Adama Gönülden Bağlıyık", "Adana Sana İnanıyor, Sen Nereye Biz Oraya" yazılı pankartlar dikkati çekti. 


Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la vatandaşları selamladı. 


-Yas nedeniyle seçim şarkıları çalınmadı


Mitinge katılan vatandaşlara, İsrail'in Gazze halkına yönelik katliamı sonrası 3 günlük yas ilan edilmesi nedeniyle herhangi bir seçim şarkısı çalınmayacağı duyuruldu. Adana'da sıcak hava nedeniyle vatandaşlara şapka dağıtılırken, alandakiler kamyonlar üzerine kurulan büyük vantilatörlerle serinletilmeye çalışıldı. Erdoğan'ın konuşması sırasında taşkınlık yapan bir vatandaş da miting alanından uzaklaştırıldı. 


Mitinge, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, milletvekilleri ve AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de katıldı. 

AA


Geri Dön