26 / 04 / 2024

TOKİ Adana Yüreğir konut yapım ihalesi tamamlandı!

TOKİ Adana Yüreğir konut yapım ihalesi tamamlandı!

Toplu Konut İdaresi ve Yüreğir Belediyesi' nin merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kışla Mahallesi' nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşaat yapım ihalesinin tamamlandığı bildirildi....



Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaptığı yazılı açıklamada, 60 dönümlük alanda yapılması planlanan 786 konut ve 43 işyeri inşaatı ihalesinin, 27 Kasım günü Toplu Konut idaresi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.


İlçedeki yapıların büyük çoğunluğunun ruhsatsız ve depreme dayanıksız olduğunu ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:


"Mahallelerimizin çoğunda, sosyal donatı alanları az ve yeşil alanlar bulunmamakta. Oldukça dar olan yollara itfaiye, ambulans ve emniyet birimlerine ait araçlar girememekte. Burada yapılacak yeni konutlar ve işyerleri, alanın sadece yüzde 20'sini oluşturken, geriye kalan yüzde 80'lik kısım ise yol, yeşil alan, otopark ve açık alandan oluşacak."


İlçede 9 ayrı mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Çelikcan, "Bu dönemde kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz toplam 96.7 hektar alanı kapsayan dönüşümle 12 bin konut yapılması hedefleniyor. Yapılacak dönüşümle birlikte Yüreğirli vatandaşlarımız artık yeşil alanı ve sosyal donatıları olan örnek yaşam alanlarında oturacaklar" ifadelerini kullandı. 


Haberler


Geri Dön